Od 1. novembra grejanje poskupljuje u Subotici

Gradsko veće odobrilo je JKP "Subotička toplana" da od 1. novembra poveća cenu grejanja za sve grupe potrošača.
Od 1. novembra grejanje poskupljuje u Subotici
Foto: Pixabay
Umesto dosadašnje cene od 6,67 za varijabilni deo i 35,90 za fiksni deo, koji se plaća cele godine, građani će od narednog meseca plaćati 7,32 dinara tokom grejne sezone po utrošenoj energiji i 42,82 dinara po kvadratnom metru grejne površine.
Poslovni potrošači do sada su plaćali 8,34 dinara varijabilni deo, a nakon odluke Gradskog veća cena će biti 9,15 dinara, a umesto 324,14 dinara po instalisanoj snazi tokom cele godine plaćaće 369,74 dinara.
 
Na sve ove cene treba dodati i iznos PDV-a od 10 odsto.
Odluka o odobravanju nove cene daljinskog grejanja toplane bila je i jedina tačka dnevnog reda na sednici Gradskog veća. U materijalu koji je objavljen na sajtu grada nema obrazloženja novih cena grejanja za potrošače.
 
Uz odluku Gradskog veća objavljena je samo odluka Nadzornog odbora JKP "Subotička toplana" o povećanju cena, koja je doneta 30. avgusta ove godine na telefonskoj sednici.
 
Poslednji put cene daljinskog grejanja povećane su avgusta prošle godine i važile su od 1. oktobra 2023. godine. Tada je povećanje iznosilo 17 odsto za varijabilni, a 14 odsto za fiksni deo, a u obrazloženju nove više cene pravdane su poskupljenjem energenata, pre svega prirodnog gasa i mazuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.