Gradonačelnik Kikinde podnosi ostavku: "Naređenje iz Novog Sada"

U Kikindi je za danas zakazana Četvrta redovna sednica Skupštine Grada - na kojoj je dopunama dnevnog reda predviđeno i da gradonačelnik i predsednik Skupštine podnesu ostavke.
Gradonačelnik Kikinde podnosi ostavku: "Naređenje iz Novog Sada"
Foto: 021.rs
Kako prenosi N1, čijoj reporterki nije dozvoljeno da prisustvuje sednici lokalnog parlamenta, na današnjoj sednici na dnevnom redu su, osim običajnih tačaka kao što je rebalans budžeta i urbanistički planovi, i ostavke gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, predsednika Skupštine opštine Mladen Bogdan, ali i jednog odbornika.
 
Oni ostavke podnose ni četiri meseca nakon stupanja na dužnost, s obzirom na to da su u Kikindi izbori bili održani ove godine.
Odbornik Zoran Stefanović, čija je ostavka na dnevnom redu Skupštine grada, član je Srpske napredne stranke, a protiv njega je podneta prijava da je oštetio udruženje udruženje slepih i slabovidih.
 
Ovo udruženje je policiji podnelo prijavu protiv njega. Na pitanja N1 o ovom slučaju grad Kikinda i Skupština Kikinde nisu odgovorili.
Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo da je jedna prijava podneta, ali ne krivična, i da tužilaštvo u saradnji sa policijom radi na ovom slučaju.
 
Opozicioni odbornik: Ostavke naređenje iz Novog Sada
 
Po rečima odbornika iz redova Stranke slobode i pravde Miroslava Panića, naprednjačka vlast krije od javnosti da se smena dešava. 
 
"Svedoci smo da je ova zgrada suspendovana danas. Građani nisu mogli da uđu u zgradu opštine, da uzmu neka dokumenta – izvode iz matične knjige rođenih, umrlice. Oni ovo kriju, ovo je sramota njihova, da se samo posle tri meseca smenjuje gradonačelnik. On nije podneo dobrovoljnu ostavku, on je nateran da podnese ostavku. To naređenje im je stiglo iz Novog Sada, od njihovog koordinatora. Kao i ovaj odbornik koji je zloupotrebio poverenje slepih ljudi", kaže Panić.
 
Opširnije na N1.
  • Mi

    04.10.2024 18:09
    Predstava za naivan narod, dobiće bolje radno mesto ili funkciju. Naprednjaci sad igraju malo drugačije, lažovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina