Broj turista u Vojvodini veći za oko šest odsto nego prošle godine

Turizam i turističke delatnosti od početka godine pokazuju trend rasta, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.
Broj turista u Vojvodini veći za oko šest odsto nego prošle godine
Foto: 021.rs
On je rekao da je u periodu od januara do avgusta Vojvodinu posetio 489.321 turista, što čini 16 odsto ukupnih dolazaka na nivou cele države u istom periodu.
To je za 5,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dodao je Ivanišević.
Od ukupnog broja, 48 odsto su činili domaći turisti, a 52 odsto strani državljani.
 
Ukupan broj registrovanih noćenja turista u Vojvodini je u istom periodu iznosio 1.357.157, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 4,1 odsto.
  • PeraNS

    06.10.2024 12:51
    R.m jel ti krivo što dolaze turisti u Srbiju i Vojvodinu? Bože kakav narod živi kod nas. Hrvati i Crnogorci ubiše za turiste, i slave svaku novu vest o povećanju broja turista. Ne samo mi hejtujemo sve naše..... Jezivo kakak deo naroda....
  • R.m

    06.10.2024 11:04
    R.m
    Neznam na osnovu cega? Vojvodina nema nista da prikaze a da stranci nemaju vise…mozda sto nam je omladina jeftina pa u prolazu svrate na dan dva?! Turizam u Srbiji je odavno propao da nije Egzita niko nebi ni čuo da postojimo u EU! Ovo vidiš kada odeš u EU da radiš i živiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina