Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kini

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa predsednicom Majom Gojković, počela je danas zvaničnu posetu jednoj od najrazvijenijih provincija u Kini - provinciji Šandong.
Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kini
Foto: Pokrajinska vlada
Prvog dana posete, Maja Gojković je razgovarala sa Lijem Jungsenom, zamenikom direktora Kancelarije za spoljne poslove provincije Šandong.
 
Na sastanku je bilo reči o dosadašnjoj saradnji Pokrajinske vlade i provincije Šandong, mogućnostima njenog unapređenja, kao i o dinamici sprovođenja aktuelnih projekata koje kompanije iz ove provincije realizuju u Vojvodini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.
Navodi se da je na sastanku istaknuto da postoji veliki potencijal i za saradnju u oblasti vinarstva i vinogradarstva, imajući u vidu da se jedini institut iz te oblasti u Kini nalazi u ovoj provinciji, u gradu Jantaiju.
U delegaciji Pokrajinske vlade nalaze se i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i sekretar Pokrajinske vlade Dušanka Golubović.
  • gradjaninX

    13.10.2024 17:33
    Ima da padnu u nesvest tamo, a u depresiju kad se vrate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina