FOTO: Na Horgošu sprečeni pokušaji šverca parfema od 10.000 evra i deviza

Carinski službenici su u nedelju, 13. oktobra na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenih deviza skrivenih u hrani, ali i parfema smeštenih između sedišta.
FOTO: Na Horgošu sprečeni pokušaji šverca parfema od 10.000 evra i deviza
Foto: Uprava carina
U ranim jutarnjim časovima na ulaznu stranu prelaza pristigao je BMW stranih registarskih oznaka kojim je jedan par iz Nemačke putovao ka Bugarskoj. 
 
Iako su putnici prijavili 20.000 evra, carinski službenici su tokom kontrole, među hranom spakovanom za put, pronašli i jednu crnu torbicu sa gotovo 46.000 neprijavljenih evra. 
Tokom večeri istog dana na ulaz u zemlju je pristigao "VW Caddy" domaćih registarskih oznaka kojim se iz Nemačke u Srbiju vraćao putnik iz Beograda.
Kontrolom vozila su između prednjih i zadnjih sedišta otkrivene kese u kojima se nalazilo 85 neprijavljenih parfema svetski poznatih marki, čija je vrednost procenjena na više od 10.000 evra.
 
S obzirom da vrednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je prevožena, privremeno je zadržan i automobil. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kini

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa predsednicom Majom Gojković, počela je danas zvaničnu posetu jednoj od najrazvijenijih provincija u Kini - provinciji Šandong.