Somborski ZLF pita vlast: Kome ćete izdavati poljoprivredno zemljište?

Odbornici Zeleno-levog fronta u Somboru zabrinuti su zbog ekspresnog zakazivanja i još bržeg završetka sednica pet najvažnijih skupštinskih odbora bez učešća opozicije i građana.
Somborski ZLF pita vlast: Kome ćete izdavati poljoprivredno zemljište?
Foto: 021.rs

"Članovi Srpske napredne stranke su u sve komisije i na sve funkcije u gradu jednoglasnom odlukom postavili svoje namesnike, čijoj smo korumpiranosti, bahatosti i nestručnosti svedoci već dugi niz godina, od kako su na vlasti", kazala je odbornica Zeleno-levog fronta Jovana Milanković Osterode.

Prema navodima somborskog ZLF-a, u ponedeljak, 14. oktobra, samo dva dana pre održavanja 3. sednice Skupštine grada u novom sazivu, zakazano je i pet najvažnijih skupštinska odbora: za propise i upravu, za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti, za budžet, finansije i privredu, za obrazovanje i društvene delatnosti, odnosno Odbora za poljoprivredu, zaštitu i unapređenje životne sredine, piše portal SO Info.

Zadatak ovih sednica je bio da pripreme materijale za sednicu Skupštine Sombora i da predlože kandidate za važne komsije i gradske odbore, ukazuju u Zeleno-levom frontu.
 
"Veoma zabrinjava to što su sve sednice zakazane uzastopno, kao na pokretnoj traci, u trajanju od sat vremena, iako u stvarnosti nisu trajale niti 15 minuta". Članovi Srpske napredne stranke su u sve komisije i na sve funkcije u gradu jednoglasnom odlukom postavili svoje namesnike, čijoj smo korumpiranosti, bahatosti i nestručnosti svedoci već dugi niz godina, od kako su na vlasti", kazala je odbornica Zeleno-levog fronta Jovana Milanković Osterode.
U ovoj opozicionoj stranci navode da je jedna od glavnih tema skupštinskih odbora bila osnivanje posebnih komisija, kao što su Komisija za kapitalne investicije i Komisija za program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Sombora i Štaba za vanredne situacije. To znači da predstavnici opozicije, kao ni stručnjaci iz redova građana, neće imati pristup ovim komisijama koje će se baviti najvažnijim pitanjima iz nadležnosti grada, poručili su iz ZLF.
 
"Mi želimo ovim putem da obavestimo građane da nećemo imati mogućnost da odlučujemo u njihovo ime o tome kome i na koji način se poljoprivredno zemljište daje u zakup (za neke od njih je taj zakup i potpuno besplatan), kao ni da direktno kontrolišemo sprovođenje kapitalnih investicija u gradu" poručili su odbornici Zeleno-levog fronta u somborskoj skupštini. 
 
Somborski ZLF je upitao gradsku oce: "Kome se i po kom osnovu poljoprivredno zemljište daje u besplatan zakup i na koji način će Komisija kontrolisati i izveštavati građane o korišćenju tog zemljišta, ali i na koji način se sprovode kapitalne investicije"?
 
U ovoj stranci kažu da su to samo neka od pitanja na koja građani i građanke Sombora i okoline neće dobiti odgovore od trenutne vlasti.
"Ono što znamo jeste ko su ljudi koji ispred Srpske napredne stranke i njihovih satelita sedeti u ovim komisijama i odlučivati u naše ime", navode u GrO Zeleno-levog fronta u Somboru.
 
Somborski ZLF je pozvao građane da u direktnom prenosu, na TV Sombor ili njihovom Youtube kanalu, isprate sednicu Skupštine, zakazanu za sredu, 16. oktobra u devet časova i da se, kako su naglasili, sami uvere u izbor kadrova vlasti u najznačajnije skupštinske komisije i odbore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kini

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa predsednicom Majom Gojković, počela je danas zvaničnu posetu jednoj od najrazvijenijih provincija u Kini - provinciji Šandong.