"Tehnički razlozi" ili aktivizam autorke: U Staroj Pazovi sporan i film o čitaonicama

Premijera dokumentarnog filma Gordane Ilić Momčilović u Staroj Pazovi otkazana je bez jasnog obrazloženja, a autorka smatra da je razlog njen aktivizam u lokalnoj zajednici.
"Tehnički razlozi" ili aktivizam autorke: U Staroj Pazovi sporan i film o čitaonicama
Foto: IN Medija
Premijera dokumentarnog filma "Srpske čitaonice u Vojvodini - osnivanje i rad čitaonice u Staroj Pazovi", autorke Gordane Ilić Momčilović, trebalo je da se održi 21. oktobra u Narodnoj biblioteci "Dositej Obradović" u Staroj Pazovi, ali je bez jasnog obrazloženja otkazana, piše portal IN Medija.
 
Film je finansirala lokalna fondacije STPA, a istražuje značaj čitaonica u Vojvodini krajem 19. i početkom 20. veka.
 
 
Prema pisanju ovog inđijskog portala, premijera je otkazana zbog navodnih tehničkih razloga, iako autorka veruje da su u pitanju njen aktivizam i kritički pristup lokalnim temama.
 
Tri dana pred premijeru filma "Srpske čitaonice u Vojvodini - osnivanje i rad čitaonice u Staroj Pazovi", autorka je obaveštena da nije moguće održati premijeru filma u Narodnoj biblioteci u Staroj Pazovi dok je medijima prosleđeno obaveštenje da je premijera filma otkazana iz "tehničkih razloga".
"Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka.
 
Momčilović Ilić kaže da trenutno nema drugo rešenje za premijeru filma, ali da je predložila da njen film bude objavljen na platformama Lokalne fondacije Stara Pazova, koja je film i finansirala, te da to bude premijera i promocija filma koji za koji je bilo potrebno šest meseci istraživanja.
 
Ona ističe da će narednih dana biti doneta konačna odluka na koji način će dokumentarni film iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti doći do publike s obzirom na to da nije dozvoljena premijera u biblioteci Stare Pazove.

"Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka.

"Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka. "Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka. "Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka. "Meni nije rečeno da je premijera otkazana zbog tehničkih razloga ali sam shvatila da za moj film i premijeru istog nema mesta u biblioteci ili bilo kojoj instituciji zbog mog aktivizma koji je okrenut prema zajednici i važnim pitanjima u lokalnoj sredini", kaže autorka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina