Ribokradice iz ribnjaka kod Pančeva odnele pet tona ribe: "To je decenijski problem u Vojvodini"

U ribnjaku u Glogonju, kod Pančeva, ribokradice su iz samo jednog jezera odnele oko pet tona ribe.
Ribokradice iz ribnjaka kod Pančeva odnele pet tona ribe: "To je decenijski problem u Vojvodini"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Za počiniocima se traga, a utvrđuje se i na koji način su ušli u ribnjak.
 
Prema prvim procenama zaposlenih, iz samo jednog od devet ribnjaka za nekoliko dana odneto je više od pet tona tovljenog šarana i na taj način pričinjena je šteta od 2,5 miliona dinara. 
"Riba se krade mrežom tzv. barikudom. Noću ulaze i postavljaju je polako, a kasnije se vraćaju. Ribu odnose u džakovima i ne mogu oni odjednom mnogo za jednu noć da odnesu, ali ako dolaze svaku drugu noć mogu nas mnogo novčano oštetiti", kaže za RTS upravnik ribnjaka u Glogonju Marijan Četnik.
 
Zaposleni su zaplenili veliku mrežu koju su izvadili iz vode, ali nisu uspeli da otkriju ribrokradice. Policija je obavila uviđaj i očekuje se zvaničan izveštaj.
"Oni ostavljaju vidljive tragove kao što je oborena trska kroz koju su prošli, podižu žičanu ogradu ispod koje se provlače, a nalazili smo par puta njihove mreže. Olakšan im je posao jer je teren prekriven trskom i nije dovoljno pregledan", navodi radnik u ribnjaku Milan Svirčev.
 
Ovo nije prvi put da ribokradice posećuju ribnjak, iako je mesto osvetljeno i obezbeđeno video nadzorom i zato će ovde sad angažovati i profesionalne čuvare.
 
"Krajnjim naporima se trudimo da sačuvamo, ali veliki je prostor i ovo je veliki problem, ne samo sad i kod nas, već u čitavoj Vojvodini već poslednjih 30 godina, a možda i duže. Ovim putem apelujem na državne organe da se pozabave ovim problemom", navodi Četnik.
  • Pera

    22.10.2024 07:48
    Postavi kamere
    Bezicna kamera koja snima ima beteriju od 72 sata, tada se mora menjati. Preko svog telefona mozete videti sta se desava na kameri. 200 eura je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina