Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara: Pastor izjednačava vojvođanske Mađare sa SVM-om

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) ocenila je da je rukovodstvu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) "važnije zadržavanje funkcija u Vladi Srbije nego rešavanje stvarnih problema zajednice".
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara: Pastor izjednačava vojvođanske Mađare sa SVM-om
Foto: 021.rs (Ilustracija)
U saopštenju DZVM navodi se da je predsednik SVM Pastor Balint izjavio na Subotičkom mađarskom radiju da, kakva god rekonstrukcija vlade bude, to "neće negativno uticati na vojvođansku mađarsku zajednicu, jer će SVM zadržati svoje državne sekretare".ž
Kako je DZVM ocenio, to ukazuje na zabludu i na "neosetljivost prema interesima zajednice".
DZVM je naveo da je najvažniji problem to što Balint izjednačava vojvođansku mađarsku zajednicu sa SVM-om i, kako su ukazali, vojvođanska mađarska zajednica je "mnogo šira i raznolikija nego što to rukovodstvo SVM-a želi da prizna".
 
"Mi u DZVM-u verujemo da vojvođanska mađarska zajednica zaslužuje političko zastupanje, koje se ne fokusira samo na partijske pozicije, već na dobrobit zajednice. Vreme je da rukovodstvo SVM-a shvati: nije najvažnije zadržavanje funkcija, već služenje zajednici", navela je DZVM u saopštenju.
  • Zemlja čudesa

    25.10.2024 10:29
    Nisu oni najgori
    Ima jedan što tvrdi da je on Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina