Nastavnica postala opoziciona odbornica i – dobila otkaz

Nastavnica Jelena Lukić ostala je bez posla u školi u opštini Opovo gde je radila na zameni. Sve to se, smatra, ne bi desilo da nije postala odbornica opozicije.
Nastavnica postala opoziciona odbornica i – dobila otkaz
Foto: Screenshot (N1)
Nastavnica srpskog u julu je postala odbornica Narodnog pokreta Srbije u Kovačici. Nekoliko dana posle govora koji je održala u skupštini opštine, zazvonio joj je telefon.
 
"Zvala me je koleginica koju sam menjala da mi kaže kako je potrebno da u roku od dva dana hitno dam otkaz. Ona je bila tek na sredini svog porodiljskog odsustva i ja sam bila u nekoj vrsti šoka, zašto ona sad ima potrebu tako brzo to da završi. Rekla je da je to jako komplikovano, da je neki lanac u pitanju, lanac događaja i likova, i da ne može preko telefona da mi objašnjava, ali da će mi, kad se budemo videle, to uživo reći", priča Jelena Lukić za N1.
Odbila je da da otkaz, ali joj je rečeno da je ipak ostala bez posla. Međutim, na radno mesto koleginice koju je menjala dok je na porodiljskom, došao je neko drugi.
 
"Ona se vratila fiktivno, prekinula je porodiljsko odsustvo, ali se umesto nje vratila neka druga osoba, koja nikad dotad nije radila u toj školi. Neka osoba iz Beograda. I meni su deca, roditelji đaka i kolege javili kako u školi sad radi neka treća osoba", navodi Lukić.
Ona je trenutno na birou. Ali, kaže, više brine za decu koja na ovaj način dobijaju poruke kako život u Srbiji izgleda.
 
"Kao što se mi vežemo za decu, tako se i deca vežu za nas. Taman se naviknu na jednu razrednu, dovedu im drugu, pa treću, i onda vi shvatite da zapravo školom ne rukovodi direktor, nego rukovodi, ne znam, predsednik mesne zajednice", kaže ova nastavnica.
 
Direktorka škole nije htela da stane pred kamere N1, već je u kratkom telefonskom razgovoru samo rekla da je papirološki sve čisto i da će slučaj komentarisati jedino ako to bude morala da radi pred sudom.
 
Jelenin pravni tim sprema prijavu prosvetnoj inspekciji, kao i krivičnu prijavu protiv umešanih. 
  • SRB IN

    27.10.2024 22:34
    Podrška za nastavnicu
    Neka tuži i državu i školu. Sve će to doći na naplatu SNS-u. Diktatura ne zna za granice....Sram ih bilo tako bahate i neškolovane...
  • Marko NS

    27.10.2024 22:07
    Igraju se s decom. Sramota!
  • Janko

    27.10.2024 21:44
    Pa šta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina