Direktor "Zelenila" u Somboru optužen da je vikendicu renovirao o trošku firme, on podneo ostavku

V.d direktora JKP "Zelenilo" u Somboru Rade Vukelić podneo je ostavku nakon što ga je opoziciona odbornička grupa "Živeti slobodno" optužila da je renovirao vikendicu o trošku tog preduzeća.
Direktor "Zelenila" u Somboru optužen da je vikendicu renovirao o trošku firme, on podneo ostavku
Foto: 021.rs
Kako piše N1, Vukelića opozicija optužila da je radnike firme angažovao da, u radno vreme, sade i grade na privatnom posedu njegovog oca.
 
Pošto somborska opozicija nije odustajala od namere da ga smeni zbog zloupotrebe, Vukelić je kao razlog svoje ostavke naveo da tim potezom želi da omogući neophodan mir svojoj porodici i kolektivu firme.
"To je bio, verovatno, neki fin način kako da reše tu situaciju, jer su videli da mi ne odustajemo. Naša odluka je čvrsta, da teramo sve do kraja i sva javna preduzeća koja postoje u Somboru ćemo ispitati i videti situacija kakva je", kaže Laslo Bodor iz OG "Živeti slobodno" DZVM.
 
Vukelić je odmah potom postavljen za člana Komisije koja se bavi poljoprivrednim zemljištem u opštini.
Opozicija u Somboru nazvala je ovu aferu "Krađa sa smrtnim ishodom". Tvrde da je vršilac dužnosti direktora umesto da napravi katastar zelenila kojim bi proverio stanje drveća u gradu, i tako sprečio da trulo drvo padne i ubije jednu sugrađanku, ozelenjavao i gradio vikendicu svog oca, i time počinio brojne zloupotrebe.
 
"Zloupotreba javnih resursa, druga je mobing radnika 'Zelenila', treće je trošenje para, znači protipravna imovinska korist, i zloupotreba službenog položaja", navodi Goran Trajkovski iz OG "Živeti slobodno", NPS.
 
Za novog v.d. direktora JKP "Zelenilo" postavljen je Marko Terzin.
  • Pa

    28.10.2024 10:54
    Pa
    Pa ne ce svoje novce trošiti sigurno! Svasta
  • Vladimir

    28.10.2024 08:49
    Vikend
    Pa to je normalnooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina