Inicijativa za očuvanje zrenjaninske pivare

Organizacija "Zrenjaninsko volim" saopštila je danas da je pokrenuta inicijativa za očuvanje, oživljavanje i revitalizaciju kompleksa zrenjaninske pivare.

Organizacija "Zrenjaninsko volim" saopštila je danas da je pokrenuta inicijativa za očuvanje, oživljavanje i revitalizaciju kompleksa zrenjaninske pivare.

Ta organizacija smatra da je zrenjaninska pivara najstariji industrijski pogon, jedan od simbola grada i dela njegovog identiteta koji ne sme biti nepovratno izgubljen.

- Zahtevamo da se deo arhitektonskog kompleksa, prvenstveno niz zgrada prema obali, sačuva u skladu sa zakonom, da se sačuva i restauira sve što ima istorijsku vrednost od industrijskih pogona i mašina, kao i da se u prostoru pivare u realnoj meri obnovi proizvodnja piva i drugih proizvoda -  saopšteno je iz te organizacije.

Oni su ukazali da zrenjaninska pivara postoji od 1745. godine i da je, iako u njenim pogonima nema proizvodnje, najstarija na ovim prostorima, locirana u zgradi od istorijskog značaja, sadrži opremu od istorijske vrednosti, ali i mnogo funkcionalne opreme.

  • Stevan

    19.06.2014 08:35
    Ja se sećam Zipa kao najgoreg piva posle Bipa.
  • ss

    18.06.2014 17:28
    !
    hocemo MALC!!!
  • -

    18.06.2014 17:20
    -
    podrska ali samo da ne bude onako ekstremno ruzno restaurirano kao fasada dvorca kastel.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Nove takse u Inđiji zabrinule ugostitelje

Povećanje naknade za korišćenje javnih površina koje se predviđa u proseku od 15%, izaziva nezadovoljstvo, posebno među malim ugostiteljima u centru grada jer se na njih odnosi povećanje od 33%.