Kikinda: Rekonstrukcija dela bolnice

Da bi se obezbedio standard u lečenju pacijenata, u kikindskoj bolnici neophodna je rekonstrukcija na pojedinim zdravstvenim odeljenjima.
Da bi se obezbedio standard u lečenju pacijenata, u kikindskoj bolnici neophodna je rekonstrukcija na pojedinim zdravstvenim odeljenjima.

Dr Milovan Blažić, Predsednik Saveta za zdravstvo opštine Kikinda kaže da je za loše stanje na pojedinim odeljenjima pre svega odgovorno Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, ali i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Odgovornost je na višem nivou, koje je moralo da utvrdi koji su tehnološki, kadrovski i organizacioni problemi.

- Mi nemamo uvid u to gde se nalazimo u odnosu na druge zdravstvene centre. Praktično svugde imamo nedostatak. Bilo bi neobjektivno neke službe izdvojiti jer svaka zahteva regeneraciju, u kadrovskom i tehnološkom smislu, rekao je Blažić.

Direktor bolnice dr Milan Mitrić napominje da ni jedno odeljenje nije u kritičnom stanju, ali da ipak zahtevaju rekonstrukciju. Opšta bolnica u Kikindi je paviljonskog tipa, službe koje se nalaze u starom delu zgrade su u lošijem stanju u odnosu na druge.

- Odeljenja transfuziologije, psihijatrije, fizikalne medicine i patologije nalaze se u najstarijoj zgradi. U dogovoru sa Direkcijom za izgradnju grada planirana je rekonstrukcija. Vrednost radova ne ovim odeljenjima je oko tri miliona dinara. Za ovu godinu planirana je zamena podova i krečenje, koje ćemo finansirati sopstvenim sredstvima, rekao je Mitrić.

Nedavno je Dečije odeljenje kompletno opremljeno novim krevetima, ormarićima, policama i drugom opremom. Donacija Ištvana Đermana iz Novog Sada za opremanje dečijeg odeljenja je 1.170.000 dinara.

U narednom periodu počinju radovi i na kanalizacionoj mreži i ugradnja solarnih kolektora, projekat koji bi trebalo da se realizuje u skorije vreme, dodao je Mitrić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina