Kelebija: Sprečen pokušaj krijumčarenja ronilačke opreme

Carinici su proteklih dana sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine ronilačke opreme i opreme za pecanje.
Carinici su proteklih dana sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine ronilačke opreme i opreme za pecanje.

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja ronilačke opreme u Republiku Srbiju. Prsluci za ronjenje, regulatori vazduha, lampe za ronjenje i ronilačko odelo, otkriveni su tokom detaljne kontrole putničkog vozila marke "Mercedes Vito",slovačkih registarskih oznaka. Sva oprema je bila spakovana u originalnu amabalažu, a carinici su je otkrili između zadnjeg reda sedišta i prtljaga putnika, koji su tvrdili da se u kombiju, osim njihovih ličnih stvari ne nalazi ništa više.

Dva dana ranije, u zajedničkoj akciji carinika i pogranične policije, sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine opreme za ribolov. Oprema je otkrivena tokom detaljne kontrole putničkog kombi vozila marke "Volkswagen Crafter", koje je saobraćalo na relaciji Nemačka- Prijepolje, a koje se pojavilo u traci predviđenoj za putnike koji nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu. Iako je carinicima rekao da ima samo dva polovna kreveta, tri tepiha i polovan LCD TV, detaljnim pregledom pronađene su dve putne torbe u kojima su se nalazili duksevi, štapovi za pecanje, varalice za ribolov i najloni za pecanje.

Obe torbe su pronađene u prednjem delu tovarnog dela, zatrpane ostalim torbama i polovnim nameštajem koji je carinicima bio prijavljen. U oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena roba privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

  • 19.07.2014 09:03
    haha jel to da se ne ugroze domaci proizvodjaci ronilacke opreme?
  • 19.07.2014 06:30
    bravo za nase carinike, trebalo je ranije stati na put ovoj ronilacko-ribolovackoj mafiji!

    (da, sarkazam)
  • Petar

    18.07.2014 21:27
    Stani, jel me za*evbavate? Izdaju graničari saopštenje za neprijavljeni set ronilačke opreme koja je stala između sedišta? Kolika je cena toga, 500 eura? Neprijavljena carina 100 eura?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina