Subotica: 160 miliona dinara za puteve

U Subotici će ove godine biti uloženo oko 160 miliona dinara u rekonstrukciju, asfaltiranje, posipanje i održavanje saobraćajnica, rekao je direktor "Direkcije za izgradnju grada" Petar Blau.
U Subotici će ove godine biti uloženo oko 160 miliona dinara u rekonstrukciju, asfaltiranje, posipanje i održavanje saobraćajnica, rekao je direktor "Direkcije za izgradnju grada" Petar Blau.

Prema njegovim rečima, izgradnjom i rekonstrukcijom do sada je obuhvaćeno šest ulica, od kojih je pet do sada završeno, a u jednoj je ostalo da se uradi završni sloj asfalta. Ukupna vrednost investicije je 48 miliona dinara, od čega je 16 miliona dinara sufinansirano sa republičkog nivoa. U ovom programu završeno je asfaltiranje Subotičke ulice na Paliću i nekoliko ulica u mesnim zajednicama Dudova Šuma i Novo Selo i na Kelebiji. Preostalo je još nanošenje završnog sloja asfalta u Teslinoj ulici, u dužini od oko 1.300 metara, gde je rađena rekonstrukcija, proširenje i postavljanje novih slivnika, ivičnjaka i signalizacije, gde se očekuje, ukoliko vremenske prilike posluže, da posao bude završen u toku naredne nedelje.

- To je samo prvi deo izgradnje i rekonstrukcije ulica za ovu godinu. Sada je u pripremi tender za nekih 16 miliona dinara za izgradnju ulica. Najverovatnije će se tri do četiri manje, kraće ulice za ovo moći uraditi - rekao je Blau.

On je dodao da su u toku pripreme za raspisivanje javne nabavke za izgradnju ulice Grožđa, koji će biti finansirani sa republičkog i gradskog nivoa u iznosu od po 25 miliona dinara.

- Na žalost, to je za sada celokupan program izgradnje i rekonstrukcije ulica. Održavanje ulica ide svojim tokom, kao i svake godine 40-ak miliona dinara je predviđeno - rekao je Blau. On je dodao da je ove godine, u onim ulicama koje zbog nepostojanja kanalizacije i drugih nedostataka, izvršeno posipanje tucanikom čime su osposobljene za, kako je rekao, "iole normalan saobraćaj", a što će biti nastavljeno i u narednoj godini. Blau je dodao da je za postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije uloženo četiri miliona dinara, koliko će biti uloženo i u jesenjem periodu.

Osim klasičnog nanošenja farbe, horizontalna signalizacija će ove godine biti nanošena i ranije već isprobanom metodom nanošenja "hladne livene plastike". Što se vertikalne signalizacije tiče, Blau napominje da je Direkcija ove godine uložila oko tri miliona dinara u zamenu dotrajale i ukradene vertikalne signalizacije - saobraćajnih znakova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina