Žitište: Masovni pomor ribe u jezeru, meštani se žale na smrad

U veštačkom jezeru na ulazu u Žitište dogodio se pomor ribe, a uzrok još nije poznat.
U veštačkom jezeru na ulazu u Žitište dogodio se pomor ribe, a uzrok još nije poznat.

Velika količina ribe u jezeru je uginula i trenutno pluta na površini. Mogući uzrok uginuća ribe je nedostatak kiseonika kao i otpadne vode iz domaćinstava, odnosno sanitarne, kanalizacione koju meštani ispuštaju u ovo jezero.

O jezeru koje se nalazi na površini oko tri hektara niko se ne stara, iako je u pitanju državno zemljište.

Prema rečima meštana, ovaj pomor ribe dogodio se pre par dana, a danas se oko jezera širi nesnosan smrad.

Vodom pluta nekoliko stotina uginulih šarana, babuški, karaša...

  • pipi

    10.08.2014 11:20
    Zašto
    niko ne govori o tome kako smrdi Novi Sad? Koji isto tako svoje fekalije ispušta u Dunav. 21. vek u Smrdiji.
  • riba smrdi od meštana

    10.08.2014 10:03
    Meštani treba da se žale na sebe, jer svoja govna i hemikalije ispuštaju u jezero. Situacija je pravo ogledalo mentaliteta, zatucanosti i nekulture. Da ne idem u detalje. Ko razume shvatiće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

"Carska bašta" ipak ne ide u stečaj

Sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se utvrđuje da je Proveg Opovo povukao predlog za pokretanje stečajnog postupka nad firmom "Carska bašta" za veleprodaju voća i povrća i gajenje povrća.

Nove takse u Inđiji zabrinule ugostitelje

Povećanje naknade za korišćenje javnih površina koje se predviđa u proseku od 15%, izaziva nezadovoljstvo, posebno među malim ugostiteljima u centru grada jer se na njih odnosi povećanje od 33%.