Subotica: Novo solarno vozilo za prodaju sladoleda

Subotička kompanija "Solar ajs" proizvela je novo samohodno vozilo koje koristi sunčevu energiju za pogon, a služi za prodaju sladoleda, ali obezbeđuje i zagrevanje sendviča, čajeva, ceđenih sokova i drugih proizvoda.
Subotička kompanija "Solar ajs" proizvela je novo samohodno vozilo koje koristi sunčevu energiju za pogon, a služi za prodaju sladoleda, ali obezbeđuje i zagrevanje sendviča, čajeva, ceđenih sokova i drugih proizvoda.

Komora u koju se smeštaju proizvodi može da obezbedi temperaturu od minus 20 do plus 100 stepeni Celzijusa. Prvo ovakvo vozilo već je prodato i koristi se u Budimpešti. Direktor "Solar ajsa" Robert Grabarević kaže da su ove godine mogli da prodaju 15 vozila, ali su proizvodni kapaciteti još uvek mali.

Proizvodnja se za sada odvija na tri lokacije: u vlastitoj garaži, jednoj bravarskoj radionici i Poslovnom inkubatoru. Sa gradom se razgovara o obezbeđivanju proizvodnog prostora unutar Slobodne zone.

  • 03.09.2014 16:19
    BRAVO ljudi !!!!!
    Najzad da procitam nesto lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

"Carska bašta" ipak ne ide u stečaj

Sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se utvrđuje da je Proveg Opovo povukao predlog za pokretanje stečajnog postupka nad firmom "Carska bašta" za veleprodaju voća i povrća i gajenje povrća.

Nove takse u Inđiji zabrinule ugostitelje

Povećanje naknade za korišćenje javnih površina koje se predviđa u proseku od 15%, izaziva nezadovoljstvo, posebno među malim ugostiteljima u centru grada jer se na njih odnosi povećanje od 33%.