Pančevo: Podržano pet biznis planova

Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje za ovu godinu, Grad Pančevo je izdvojio sedam miliona dinara za subvencionisanje prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, a u to se danas uverilo pet Pančevaca.
Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje za ovu godinu, Grad Pančevo je izdvojio sedam miliona dinara za subvencionisanje prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, a u to se danas uverilo pet Pančevaca.

Maksimalni pojedinačni iznos subvencija iznosi 500.000 dinara. - Grad Pančevo se ove godine osmelio da lokalnim akcionim planom zapošljavanja predvidi potpuno nove mere, s obzirom da su napravljene analize prethodnih godina i da smo videli koje su teškoće i problemi kad je u pitanju mera samozapošljavanja ili pokretanja sopstvenog biznisa - rekla je članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Suzana Jovanović. Sredstva su dobili ljudi koji su osmislili dobru ideju za biznis, ali im je teško da se snađu u vođenju poslova na ovim našim prostorima, gde je tranzicija i gde su dnevne promene propisa. Zato im je potrebna podrška, naročito zbog specifičnosti pojedinačnih delatnosti za koje su se opredelili.

- Zbog toga je bio raspisan javni poziv za konsultantsku kuću i na tom pozivu je najuspešniju ponudu dala agencija 'Beba company' iz Pančeva, koja je, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom, ponudila ozbiljan paket. Oni će dvanaest meseci pružati usluge svim našim početnicima u biznisu, pratiti ih i podržavati, ali i izveštavati ne samo Upravu i Gradsko veće već i javnost o tome koliko su uspešni i koje su teškoće u ovakvim poslovima - kazala je Jovanovićeva.

Gradonačelnik je uručio ugovore o subvenciji Svetlani Blagojević za knjigovodstvene usluge, Goranu Paniću za uređenje i održavanje parkova, vrtova zelenila i sportskih terena, Stojanki Antevski iz Kačareva za pružanje usluga fotokopiranja i koričenja, Ljiljani Milošević za privredno-društveni smeštaj i negu starih lica i Mladenu Brkiću u oblasti reciklaže i prikupljanja neopasnog otpada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.