Vršac: otvoreno pismo sindikata zbog "Vršačkih vinograda"

Sindikat "Nezavisnost" i "Vršački Vinogradi" u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i Ministarstvima privrede i poljoprivrede sa zahtevima o poslovanju Vinograda.
Sindikat "Nezavisnost" i "Vršački Vinogradi" u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i Ministarstvima privrede i poljoprivrede sa zahtevima o poslovanju Vinograda.

Ovi sindikati smatraju da je potrebno da "Vršački vinogradi" na početku 2015. godine dobiju odobrenje za formiranje stručne komisije za procenu nerentabilnih parcela (kojih ima veliki broj). Krčenjem parcela koje su proređene (nedostaje blizu 1,4 miliona čokota od planiranih) konačno bi se zaustavilo višedecenijsko neracionalno trošenje novca (preko 5 miliona evra godišnje).

Sindikati smatraju da je hitno potrebno zasnovati radni odnos sa 346 proizvodnih radnika. "Oni su nam potrebni da bi se svaka operacija u održavanju i zaštiti vinograda uradila u optimalnom roku", poručuje se u otvorenom pismu.

Potrebno je, navode sindikati, uraditi novu sistematizaciju radnih mesta i uvesti odobrenje uzimanja kredita od banaka. "Pošto nam je kapital procenjen na preko 29 miliona evra, sa zalihama vina od oko 11 miliona litara, a imovina rasterećena svih hipoteka, smatramo da je došlo vreme da na taj način dođemo do svežih obrtnih sredstava", navode oni.

"Nadamo se da ćete usvojiti naše predloge. Tako ćete omogućiti sigurniji život i rad svih zaposlenih u 'Vršačkim Vinogradima' i bolji razvoj lokalne zajednice", zaključuju sindikati u otvorenom pismu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina