Evropska unija podržala 12 projekata

Dvanaest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata čiju je realizaciju finansijski podržala Evropska unija potpisani su danas, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za finansije.
Dvanaest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata čiju je realizaciju finansijski podržala Evropska unija potpisani su danas, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Potpisivanjem ovih ugovora okončane su aktivnosti resorsnog sekretarijata u 2014. godini na obezbeđenju bespovratne finansijske podrške korisnicima javnih sredstava sa teritorije Vojvodine, za projekte od opšteg, odnosno javnog interesa, koji se finansiraju iz najvažnijih programa Evropske unije - IPA, TEMPUS, FP7, EXCHANGE 4.

U ovoj godini, Pokrajinski sekretarijat za finansije zaključio je 44 ugovora za realizaciju 38 projekata, za koje je iz budžeta Pokrajine usmereno 110.396.618 dinara. Projekti se realizuju na teritoriji šest gradova i 19 opština.

Pružanjem finansijske podrške za sprovođenje ovih projekata koji obuhvataju širok spektar sektora - od reforme lokalne uprave, zdravstvene i socijalne zaštite, nauke, obrazovanja, do životne sredine i poljoprivrede.

"Pokrajinska vlada stvara uslove za povlačenje veće mase sredstava iz dostupnih EU fondova, a time i brži ekonomski razvoj Vojvodine. Naime, na svaki izdvojeni evro iz budžeta Pokrajine povlači se oko osam evra iz fondova Evropske unije", poručuju iz resornog sekretarijata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina