Uređenje industrijskih zona u devet vojvođanskih opština

Sredstva u iznosu od 30 miliona dinara usmerena su na uređenje infrastrukturnih zona u devet opština: Bačka Topola, Mali Iđoš, Irig, Kula, Bela Crkva, Inđija, Beočin, Bačka Palanka i Ada.
Sredstva u iznosu od 30 miliona dinara usmerena su na uređenje infrastrukturnih zona u devet opština: Bačka Topola, Mali Iđoš, Irig, Kula, Bela Crkva, Inđija, Beočin, Bačka Palanka i Ada.

Broj prijavljenih na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu. namenjen ovim aktivnostima, premašuje sredstva koja su bila predviđena za opremanje industrijskih zona, što, smatra pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin, govori o značaju ove aktivnosti u sferi privrede.

Zbog ograničenih sredstava, od 23 prijavljene lokalne samouprave, sredstva je dobilo njih devet.

"Ove godine, akcenat je stavljen prevashodno na teritoriju Opštine Bačka Topola, s obzirom na to da se industrijska zona ove opštine nalazi na atraktivnoj lokaciji, u blizini autoputa Beograd – Budimpešta. Sa deset miliona dinara se zaokružuje infrastrukturna celina jedne zone, pri čemu je efekat koji se ovakvim sufinansiranjem postiže veoma vidljiv. Fokusirajući se na taj deo pokrajine i njihove zone, druga po iznosu dobijenih sredstava je Opština Mali Iđoš, jer se zona ove opštine prirodno naslanja na industrijsku zonu Bačke Topole, što uslovljava logičnu povezanost dve zone, u koje je zajedno usmereno 13,5 miliona dinara. Ovo predstavlja strateški potez za ovu godinu", obrazložio je Miroslav Vasin i dodao da u Vojvodini postoji 39 industrijskih zona, te da je cilj da sve one budu adekvatno infrastrukturno opremljene za narednih nekoliko godina.

Sredstva u visini 30 miliona dinara bila su namenjena za realizaciju projekata infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, poput saobraćajnica, elektroinstalacija: trafo stanice, nisko-naponska mreža, javno osvetljenje, zatim, vodovodna i kanalizaciona mreža, protivpožarna mreža, telefonske instalacije, gasne instalacije i na druge infrastrukturne projekte.

Ovakav koncept konkursa Pokrajinskog sekretarijata je imao za cilj da pruži podršku efikasnijem infrastrukturnom opremanju industrijskih zona, poboljša privredne aktivnosti, obezbedi povoljnije uslove za privlačenje investicija i utiče na smanjenje nezaposlenosti.

Pravo da konkurišu imale su jedinice lokalne samouprave u AP Vojvodini sa izrađenom projektno-tehničkom dokumentacijom za infrastrukturno opremanje industrijske zone, a maksimalan iznos traženih sredstava je mogao dostići vrednost do 12 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina