Mol: Akcionari Čelarevske pivare tvrde da su prevareni

Deceniju od privatizacije Pivare Čelarevo, sprovedene 2004. godine, bivši radnik tog preduzeća Miroslav Jakšić iz Mola i još 240 radnika, pokušavaju da dokažu da su prevareni u privatizaciji, ali za sada bez rezultata.
Deceniju od privatizacije Pivare Čelarevo, sprovedene 2004. godine, bivši radnik tog preduzeća Miroslav Jakšić iz Mola i još 240 radnika, pokušavaju da dokažu da su prevareni u privatizaciji, ali za sada bez rezultata.

Jakšić podseća da je vođeno više sporova, međutim, prema njegovim tvrdnjama, nikada niko nije odgovarao što su radnici prevareni i ostali bez šest miliona evra, te da neće odustati u isterivanju pravde. Jakšić kaže da se do sada više puta obraćao Policijskoj upravi i Tužilaštvu u Novom Sadu, izražavajući nezadovoljstvo i ogorčenje što nikako ne može da dođe do dokumentacije iz arhive preduzeća, koja je ključni dokaz da je svaki od radnika oštećen za oko 28.000 evra, na ime internih deonica, za koje su im plate umanjivane pre privatizacije.

"Tražimo da se pregleda arhivska građa i pronađe knjiga deoničara, za koju je bivše rukovodstvo Pivare tvrdilo da je izgorela u požaru, a posle toga da nikada nije ni postojala", tvrdi Miroslav Jakšić, koji se u više navrata apelima obraćao i najvišim državnim zvaničnicima, da na ovom primeru pokažu da su odista za suzbijanje korupcije i kriminala.

Jakšić kaže da on i ostali bivši radnici Pivare Čelarevo samo traže da iz Tužilaštva daju nalog policiji da se pronađe arhivska građa, ali da to niko neće da uradi, mada su u više navrata tražili da se to učini. Bivši radnik Pivare Čelarevo iz Mola predočava da je nedavno dobio informaciju da su dopis i prijava dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a da će policija mere preduzeti kada nadležno tužilaštvo dostavi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

"Mi, radnici Pivare Čelarevo, tražimo arhivsku građu kojom se sve može proveriti i lako dokazati, da smo od plata izdvajali za interne deonice i da smo prilikom privatizacije oštećeni. To je vidljivo i iz obračuna plata iz 1992. i 1993. godine. Evidentno je da su nam na ime kupovine deonica umanjivane zarade i da se kod obustave unosila odgovarajuća šifra. Arhivska građa je sakrivena i ne možemo do nje da dođemo, a radnici su u firmu pre privatizacije uložili polugodišnju zaradu. Uvereni smo da i tužilaštvo i policija znaju gde se arhivska građa nalazi, ali do nje ne možemo da dođemo jer nekome to očito nije u interesu", tvrdi Jakšić.

  • NS.NS@yahoo.com

    19.12.2014 09:12
    Pa jeste - malo su dobili
    Stvarno halavosti nikad kraja - izdvajali su im pola godine po DEO plate i za to treba da dobiju po 28.000 evra. Kolike li su im tek plate bile? Od privatizacije su u proseku dobili samo po stan i automobil - a ostatak Srbije verovatno nije ništa celog života radio kada je u proseku dobio po bicikl. Ovo je tako sramotno - zašto uopšte dajete prostora tome u medijima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina