Subotica: Nesuglasice u vezi sa gradskim budžetom

Iako je glavna tema jučerašnjeg javnog obraćanja bila proslava novogodišnje noći, gradonačelnik Subotice Jene Maglai nije mogao da izbegne neke političke i gradske teme.
Iako je glavna tema jučerašnjeg javnog obraćanja bila proslava novogodišnje noći, gradonačelnik Subotice Jene Maglai nije mogao da izbegne neke političke i gradske teme.

Pored najave novogodišnjeg programa novinare je interesovalo šta prvi čovek grada ima da kaže povodom optužbi LSV-a da se nad njima sprovodi politički revanšizam, ali i mnogo bitnije pitanje vezano za budžet i određene nesuglasice u vladajućoj koaliciji po nekim pitanjima.

Na prvu temu odgovorio je da izrečene tvrdnje nisu istinite, već da je u pitanju samo zavođenje reda među korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu grada. Drugi deo ticao se usvajanja budžeta za 2015. godinu i određenih glasina da je došlo do izvesnih podela u koaliciji, što je nekako podgrejalo sumnje i nedolazak predsednika Skupštine grada na jučerašnju "novogodišnju" konferenciju, iako je bio najavljen.

Gradonačelnik Maglai u izjavi za novinare konstatovao je da nije u pitanju ništa alarmantno, odnosno da se kod formiranja novog budžeta ovakve stvari uvek dešavaju, a pogotovo je teško ove godine jer po njegovim rečima nikad manje para, a nikad više zahteva. "I prošle godine smo imali napetu situaciju kada smo jedva usvojili budžet.

Pred ovako važne odluke uvek izlaze iskrice, uvek je bilo da kada se dele pare tu su i interesi različiti, pa na neki način dolazi do određenih preplitanja i možda sukobljavanja oko nekih pitanja", izjavio je Maglai i dodao da se nada da će ova pitanja sa koalicionim partnerima biti usaglašena i da će svi biti zadovoljni.

Prema rečima gradonačelnika Subotice, pitanje budžeta ne bi trebalo da bude povod za koalicioni raskol i razilaženje, pogotovo što je većina najvažnijih stavki usaglašeno.

Pregovori oko budžeta su zvanično u toku, a da li će isti biti biti prezentovan pred skupštinske odbornike i stavljen na usvajanje videće se na narednoj sednici koja bi, nezvanično, trebalo da bude održana u utorak, 23. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina