Vasin: Maji Gojković važnija stranka od parlamenta

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin oštro je danas kritikovao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zbog izjave da vojvođanska vlada ne funkcioniše i ocenio da je Gojkovićevoj važnija "stranačka ostrašćenost" od funkcije predsednice parlamenta.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin oštro je danas kritikovao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zbog izjave da vojvođanska vlada ne funkcioniše i ocenio da je Gojkovićevoj važnija "stranačka ostrašćenost" od funkcije predsednice parlamenta.

"Izjavom da zakon o finansiranju Vojvodine nije donet zbog nefunkcionisanja Pokrajinske vlade i da će ona insistirati na saradnji pokrajinske i republičke vlasti, Maja Gojković još jednom pokušava da obmane javnost i sebe predstavi drugačijom nego što jeste", naveo je Vasin.

Prema njegovim rečima, cele ove godine sve aktivnosti i izjave Maje Gojković bile su isključivo u funkciji rušenja pokrajinske vlasti po svaku cenu i, u tom nastojanju, nije birala ni izraze ni sredstva.

"Sada, kada je rekonstrukcijom Pokrajinske vlade i usvajanjem Budžeta Vojvodine za 2015. godinu, konačno potvrđena stabilnost koalicije na vlasti u Vojvodini, ona i dalje, u svom stilu, pokušava da omalovažava Pokrajinsku vladu i da predstavi sebe kao nekoga čija će uloga biti odlučujuća u procesima donošenja zakona o Vojvodini", naveo je Vasin. Poručio je da je Pokrajinska vlada efikasno funkcionisala tokom 2014.
godine i dodao da je jedino u Vojvodini zabeležen rast proizvodnje, kao i najveće smanjenje broja nezaposlenih i zabeleženi su najbolji izvozni rezultati.

Pokrajina je, po izboru "Fajnenšel tajmsa" proglašena za najatraktivniji region za ulaganje u Evropi, među 468 evropskih regija i gradova, podsetio je Vasin i upitao Maju Gojković da li je to dokaz funkcionisanja ili nefunkcionisanja Pokrajinske vlade.

Dodao je da će zakon o finansiranju Vojvodine predložiti Pokrajinska vlada, kojoj nije potrebna Maja Gojković. "Potrebno je samo da pokuša da suzbije svoju stranačku pristrasnost i da se založi da predlog zakona, kada bude stigao na razmatranje u Skupštinu Srbije, bude objektivno razmotren. To je sve što se od nje očekuje", rekao je Miroslav Vasin.

Podsetio je i da se Pokrajinska vlada već dva puta obraćala Vladi Srbije sa predlogom za zajednički sastanak, na koji nije stigao nikakav odgovor.
  • makijaveli

    28.12.2014 11:08
    posao
    Ona samo obavlja prljave poslove za svoje nalogodavce, Vucica i ostale !
  • Цеца

    26.12.2014 16:51
    Која странка? СРС? СНС? УРС? НП?
  • Lala

    26.12.2014 16:40
    Maja..
    je pametna koliko je i lepa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.