Subotica: "Samo se završavaju započeta posla"

Rad subotičke lokalne samouprave u protekloj godini nije bio učinkovit jer se dovršavaju projekti koji su započeti i za koje su obezbeđena sredstva ranije, smatra novi predsednik odbora Demokratske stranke u Subotici Slavko Parać.
Rad subotičke lokalne samouprave u protekloj godini nije bio učinkovit jer se dovršavaju projekti koji su započeti i za koje su obezbeđena sredstva ranije, smatra novi predsednik odbora Demokratske stranke u Subotici Slavko Parać.

On je izneo niz kritika na račun poslednjih istupa gradonačelnika Subotice u javnosti, rekavši kako vladajući Savez vojvođanskih Mađara samo dve od poslednje 23 godine nije bio u vlasti, a da su u te dve godine postignuti, kako je ocenio, najbolji rezultati u tom periodu dužem od dve decenije.

U prilog tome, Parać je naveo projekte poput Industrijske zone i komunalne infrastrukture, uz ocenu da su projekti kojima se gradonačelnik danas hvali rezultat prethodne dve garniture vlasti, koju je predvodio sada opozicioni DS.

Predsednik Gradskog odbora DS-a je, između ostalog naveo podatke koji govore da su projekti poput kreditnog aranžmana sa EBRD bankom oko vodovoda i kanalizacije, nastavka gradnje Pozorišta, Regionalne deponije ili sancije Palića započeti i obezbeđena sredstva u vreme vlasti DS-a.

Kao vrhunac, kako je rekao, samovolje sadašnjeg gradonačelnika, Parać je ocenio pokretanje izrade novog Master plana za Palić, o kojem po njegovim rečima nisu konsultovani ni Park Palić, ni Turistička organizacija, ni član Gradskog veća resorno zadužen za turizam. Parać tvrdi da je izrada novog plana pokrenuta suprotno zakonu, ocenivši kako je takvo ponašanje “manir sadašnje vlasti”, a da će izrada novog Master plana značiti zaustavljanje bilo kakvih potencijalnih investicionih aktivnosti na period od dve do tri godine.

Istovremeno je javno postavio nekoliko pitanja gradonačelniku, poput toga zašto nema novih investicija i zašto nema konekcije sa republikom u finansijskom smislu, kada je to, kako je rekao, bio jedan od razloga za promenu vlasti u Subotici, te zbog čega sve više mladih visokoobrazovanih ljudi odlazi iz Subotice.

"Mi mislimo da rad lokalne samouprave u protekloj godini nije bio učinkovit. Dovršavaju se projekti koji su započeti i za koje su obezbeđena sredstva ranije i ne postoji ideja i volja da se nešto ozbiljnije u gradu uradi”", – rekao je Parać.

  • Zoran

    30.12.2014 03:54
    Vlastomanija
    Vi niste bili efektivni, kao što i ovi nisu učinkoviti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.