Kikinda: Akreditovan Dom zdravlja

Kikindski Dom zdravlja je 2012. godine započeo proces akreditacije koji je u oktobru ove godine završen sticanjem sertifikata.
Kikindski Dom zdravlja je 2012. godine započeo proces akreditacije koji je u oktobru ove godine završen sticanjem sertifikata.

Vizija Doma zdravlja je da postane ključni akter u zdravstvenom sistemu i zdravstvenoj zaštiti, uz aktivno učešće pojedinca, porodice i lokalne zajednice, navela je direktorica ove ustanove Biljana Marković.

"Radićemo na tome da što više promovišemo zdravstvenu zaštitu, preventivu, dijagnostiku, a najvažnije će nam biti lečenje pacijenata. Prilagođavaćemo se i potrebama lokalne zajednice, s tim da ostanemo u Strategiji razvoja javnog zdravlja Republike Srbije", rekla je Markovićeva.

Akreditacija se stiče za period od tri godine, a sertifikat izdaje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova, koju je formiralo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Doduše, sticanje sertifikata za akreditaciju zdravstvenih ustanova ne znači da je taj proces završen.

"To je samo korak ka daljem unapređenju, a naredne tri godine kikindski Dom zdravlja će biti pod stalnom kontrolom Agencije za akreditaciju. Agencija će raditi proveru svega što su nam u izveštaju tražili, a to su razni predlozi i primedbe za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite", objasnila je koordinatorka projekta akreditacije Dragana Đurđevski.

Za dobijanje sertifikata kikindski Dom zdravlja je, u saradnji s lokalnom samoupravom, u opremanje ambulanti i adaptaciju objekata uložio oko 15 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.