Usvojen program Vojvodinašuma i Voda Vojvodine

Pokrajinska vlada usvojila je danas programe poslovanja preduzeća Vode Vojvodine i Vojvodinašume za 2015. godinu.
Pokrajinska vlada usvojila je danas programe poslovanja preduzeća Vode Vojvodine i Vojvodinašume za 2015. godinu.

U saopštenju Vlade Vojvodine navedeno je da je programom poslovanja Voda Vojvodine planirano ulaganje sredstava u održavanje sistema za odvodnjavanje i uređenje kanalske mreže, kao i za održavanje i ojačavanje nasipa.

Više od 45 odsto teritorije Vojvodine ugroženo od poplava od spoljnih voda, a 85 odsto od poplava od unutrašnjih, podzemnih voda, navela je pokrajinska Vlada.

Javno preduzeće Vojvodinašume, programom poslovanja za 2015. godinu, planira obnavljanje šuma na 1.861 hektaru, uz 225 hektara ponovnog pošumljavanja, koje je neophodno zbog nepovoljnog uticaja vremenskih uslova u 2014. godini.

Novo pošumljavanje planirano je na 345 hektara, dok će radovi na zaštiti šuma biti izvodeni na površini većoj od 7.300 hektara postojećih šuma i na više od 1.000 hektara novih šuma podignutih iz budzetskog fonda za šume, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.