Lidl dobio građevinsku dozvolu za objekat u Subotici

Lanac supermarketa Lidl u 2015. godini najverovatnije će krenuti sa izgradnjom objekta u Subotici, najavio je pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov.
Lanac supermarketa Lidl u 2015. godini najverovatnije će krenuti sa izgradnjom objekta u Subotici, najavio je pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov.

"Veoma je izvesno da je Lild taj koji najverovatnije u 2015. godini treba da počne sa investicijom, zato što je on od našeg grada dobio građevinsku dozvolu i to je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdala građevinsku dozvolu ovakvom jednom gigantu", rekao je Hristov.

On je podsetio da je koncepcija Lidla takva da će sa gradnjom početi tek kada se stvore uslovi za izgradnju deset i više objekata. "Prema podacima od pre mesec dana još dve lokalne samouprave bile su blizu izdavanja potrebnih dozvola. Nadam se da će novi zakon o građevinarstvu podstaći tu aktivnost i omogućiti zainteresovanim stranama da što lakše dođu do neophodnih dokumenata za početak aktivnosti", dodao je Hristov.

Prema njegovim rečima, tri do četiri meseca pre zvaničnog početka gradnje lokalna samouprava će biti obaveštena od strane ovog investitora, kako bi stvorili preduslove za izgradnju pristupne samobraćajnice na lokaciji budućeg Lidlovog objekta, a koja se nalazi na putu između Subotice i Palića.

  • 04.01.2015 18:25
    U Novom Sadu dozvola "hitro" za 2 godine
    Objavljeno 04/09/2013 u 10:55
    http://novinenovosadske.rs/lidl-uskoro-na-novom-naselju/

    "Mada je prošle godine bilo najavljeno da će lanac supermarketa Lidl već tokom 2013. godine sagraditi svoj prvi objekat u Novom Sadu to se još nije desilo, ali izvesno je da se obavljaju pripreme da se na uglu Bulevara Vojvodine Stepe i Bulevara Evrope najranije 2014. godine otvori prodajni objekat ove internacionalne kompanije."
  • ja

    04.01.2015 11:30
    Pa nije
    Lidl kriv što našim magarcima treba 10 godina da izdaju građevinske dozvole.
  • Dokolenko

    04.01.2015 09:36
    Ovaj
    Lidl vec godinama gradi po Srbiji a nista se ne vidi golim okom.Obicni demagozi ko svi kvazi'politicari u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.