Napravljene privremene kućice za napuštene životinje

U holu Gradske uprave Pančeva juče je održana radionica za pravljenje privremenih kućica za napuštene pse i mačke, u organizaciji gradskog Tima za napuštene životinje i Društva prijatelja životinja "Ljubimci".

U holu Gradske uprave Pančeva juče je održana radionica za pravljenje privremenih kućica za napuštene pse i mačke, u organizaciji gradskog Tima za napuštene životinje i Društva prijatelja životinja "Ljubimci".

U toku akcije, volonteri su uspeli da naprave 15 kućica od materijala koji su doneli - kutija, stiropora, papira i najlona. Donatori su obezbedili lepak za stiropor, a deca su kućice ukrasila crtežima.

Skupština grada Pančeva, na sednici održanoj 29. decembra, usvojila je odluku o postavljanju montažnih i demontažnih kućica za napuštene životinje.

Plan je da se kućice napravljene tokom akcije postave privremeno, a da se u narednom periodu izrade i stalne kućice zajedno sa "Direkcijom" i JKP "Higijena" i postave na tačno određene lokacije, objasnio je Ivan Kurajov, predsednik Društva "Ljubimci".

Predsednik gradskog Tima za napuštene životinje Vladimir Delja rekao je da je posle osam godina rada napokon vidljiv rezultat. Deo problema rešen je sterilizacijom, a deo zahvaljujući volonterima i udomljavanjem pasa bez vlasnika.

"Psi i mačke sada će dobiti kućice zahvaljujući razumevanju Direkcije, koja je obezbedila uslove da se te kućice postave. Ovo je jedan korak ka rešavanju postojećih problema. Ono što je bitno jeste da je Pančevo prva sredina u Srbiji koja primenjuje ovaj metod", rekao je Delja.

"Ovde smo jer volimo životinje i bilo bi lepo da uspemo da napravimo kućicu za napuštene životinje. Trebalo bi više građana da se uključi u ovu akciju. Nas tri imamo kućne ljubimce", poručila je jedna od mladih volonterki.

Akcija će se nastaviti i u narednom periodu, a kućice koje su napravljene biće postavljene u saradnji sa starateljima koji brinu o napuštenim životinjama u Pančevu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.