Sutra odluka o prodaji fabrike "Mitros"

Odbor poverilaca Fabrike mesa "Mitros" sutra odlučuje hoće li prodati fabriku austrijskoj firmi "Gerlinger grup" za ponuđenih 800.000 evra.
Odbor poverilaca Fabrike mesa "Mitros" sutra odlučuje hoće li prodati fabriku austrijskoj firmi "Gerlinger grup" za ponuđenih 800.000 evra.

 

Ukoliko pristanu, novi vlasnik namerava da uloži još osam miliona evra kako bi pokrenuo fabriku, odmah zaposlio 320 radnika i garantovao stočarima u Sremu i Mačvi otkup svinja.

U četvrtom pokušaju prodaje, za "Mitros" je ponuđeno 800.000 evra ili polovina procenjene vrednosti fabrike. Sada se još čeka reč poverilaca. "Jedino nas koji treba sutra ovde da radimo niko ništa ne pita", kaže Nikola Kosovac, koji se nada povratku na stari posao.

Oko prodaje najviše zatežu treća i četvrta grupa poverilaca, u koje spadaju bivši radnici fabrike. Jednima fabrika duguje od 13 do 20 plata, a njih je preko 420, a drugima samo otpremnine, njih je oko 300. Među onima koji razmišljaju "bolje išta nego ništa" su najveći poverioci "Mitrosa" u koje spadaju "Elektrovojvodina" i "Dunav", koji se pribojavaju da je ovo poslednja šansa za prodaju.

Jedino je peti poverilac "Takovo-Svislajon" jasno protiv prodaje, a oni su i prvi vlasnici koji su 2005. kupili "Mitros", koji im je kasnije oduzela Agencija za privatizaciju jer se nisu pridržavali ugovorenih obaveza.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.