Bečej: Leševi krava danima leže ispred azila za pse

Uginule krave već danima leže ispred Azila za pse u Bečeju, a Veterinarska ustanova Proteinka iz Sombora je u toku dana odnela jedan deo leševa.
Uginule krave već danima leže ispred Azila za pse u Bečeju, a Veterinarska ustanova Proteinka iz Sombora je u toku dana odnela jedan deo leševa.

Tri trupla uginulih krava još uvek su "na izvol'te", takozvanoj mesnoprerađivačkoj mafiji, psima lutalicama ali i mogućem širenju zaraze jer je nepoznat uzrok uginuća, javlja RTV.

Direktor Veterinarske ustanove Proteinka iz Sombora Borislav Tomić krivicu za sve prebacuje na JKP Komunalac iz Bečeja.

"Ne služi na čast direktoru Komunalca jer ni jednog momenta nije obavestio niti moje saradnike ni mene kao direktora da se preuzmu uginuća koja su oni prikupili na njihov takozvani punkt na livadi. Po zakonu svaka lokalna samouprava dužna je da ima svoj sabirni centar, a to nije livada, već prostorija sa rashladnim sistemom", kaže direktor Proteinke Borislav Tomić.

U Komunalcu su pokazali pismenu molbu koju su, nakon brojnih telefonskih poziva, poslali još 29. decembra prošle godine kada su i naglasili hitnost. Međutim, kaže šef zoohigijeničarske službe Robert Butaš, i pored jasnih ugovornih obaveza, dobijali su samo prazna obećanja. "Nekad su rekli da će doći za dva dana, drugi put da ne mogu zbog praznika. Bilo je raznih izgovora kojima smo verovali i strpljivo čekali. Međutim, i mi smo bili pritisnuti zakonskim rokom od sedam dana da se lešine odnesu", kaže Butaš.

U čitavu priču uključilo se i Udruženje stočara opštine Bečej čiji predsednik Vasa Džigurski kaže da je sve pogoršano od kada leševe stoke ne odnosi Energo zelena iz Inđije. "Tu je načinjeno nekoliko grešaka. Prvo od držaoca, potom od onih koji su primili ta grla, a najveći krivac je onaj koji je trebao ta grla da odnese", kategoričan je Džigurski.

Po rečima direktora Tomića, kamion Proteinke dva-tri puta sedmično odnosi uginule životinje PIK-a Bečej. Nejasno je zbog čega, iako kamion prolazi na samo nekoliko desetina metara od Azila, nije, kao što je to učinio juče. Preostala tri trupla ponovo su bili meta, takozvane mesnoprerađivačke mafije, koji su tokom noći odneli još nekoliko desetina kilograma buta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.