Radnici Agroživa protestovali ispred Srbijagasa

Oko 50 radnika kompanije "Agroživ" iz Žitišta, koji su jutros peške krenuli za Novi Sad na razgovor sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem, stigli su do sedišta te firme i održali miran protest.

Oko 50 radnika kompanije "Agroživ" iz Žitišta, koji su jutros peške krenuli za Novi Sad na razgovor sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem, stigli su do sedišta te firme i održali miran protest.

Radnici firme iz Žitišta su u štrajku više od 10 meseci zbog neisplaćenih zaostalih zarada.

Predstavnik sindikata "Nezavisnost" i predsednik štrajkačkog odbora Jović Katić rekao je da je iz Žitišta krenulo više od 100 radnika, ali da su neki odustali, jer je jutros otkazan prevoz koji je obećan iz lokalne samouprave. "Tražimo odgovre na pitanja da li ćemo i kada dobiti plate koje smo zaradili i da li ćemo dobiti zdravstveno osiguranje koje nemamo od 30. septembra 2014. godine", kazao je Katić.

Kako je rekao, radnici koji su vezani za prozivodnju nisu dobili platu tri meseca, a ostali koji su poštovali minimum procesa rada nisu isplaćeni pet ili šest meseci. "Hteli smo da pitamo Bajatovića da li su problem dva autobusa koji su jutros blokirani i zbog čega su oni blokirani", kazao je Katić i dodao da je obećano da će rešenje za njihov problem biti pronađeno nakon rebalansa budžeta Srbije.

On je dodao da ima informaciju da su predstavnik drugog Samostalnog sindikata Branko Nadaždin i direktor "Agroživa" Predrag Amižić bili danas na razgovoru u Srbijagasu, ali da su za njega rekli "da ne želi da prisustvuje i da ima svoju politiku". "Rekao sam im da želim na sastanak, ali da na njega moraju da idu i ljudi koji su pogođeni problemom. Ja sam uvek za razgovor, nemam problem da pričam u cilju rešavanja problema radnika", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.