Niz sastanaka posvećenih prevenciji nasilja nad ženama

Prvi od sedam sastanaka posvećenih ulozi zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima održan je danas u Pančevu.
Prvi od sedam sastanaka posvećenih ulozi zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima održan je danas u Pančevu.

Predstavnici domova zdravlja, bolnica, zavoda za javno zdravlje u južnobanatskom okrugu, kao i predstavnici lokalnih samouprava prisustvovali su sastanku, na kojem je ustanovljena bitna uloga zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Osim toga, predstavljen je Program za zaštitu žena od nasilja u porodici za period od 2015. do 2020. godine, a sa predstavnicima zdravstvenih ustanova o ovim temama razgovarala je pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Danijela Stanković Baričak.

Zamenica pokrajinskog zaštitnika građana za ravnopravnost polova Danica Todorov govorila je o iskustvima ove institucije u vezi sa postupanjem zdravstvenih ustanova u slučajevima nasilja prema ženama u porodici i u partnerskim odnosima.

Sastanci sa predstavnicima zdravstvenih ustanova tokom januara i februara biće održani još i u Kikindi, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Organizatori sastanaka su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno okružni Zavodi za javno zdravlje, a u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana kao koordinatorom mreže "Život bez nasilja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.