Sertić: Razvojni fond Vojvodine koči investiciju Ferera

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanska kompanija Ferero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanska kompanija Ferero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

"Da bi Ferero došao morate da poštujete zakonske i pravne procedure. U pitanju je poljoprivredno dobro Aleksa Šantić koje treba da kroz proces privatizacije bude objavljeno na javnom tenderu kroz prodaju imovine. Da bi taj imovinski paket mogao da bude ponuđen, morate da imate saglasnost hipotekarnih poverilaca", rekao je Sertić gostujući na televiziji N1.

On je objasnio da su hipotekarni poverioci Poreska uprava, Agencija za osiguranje depozita i Razvojni fond Vojvodine. Procenjena vrednost poljoprivrednog dobra Aleksa Šantić je oko 900 miliona dinara, kazao je Sertić i dodao da su se Poreska uprava i Agencija za osiguranje složili da njihova osnovna potraživanja budu naplaćena procentualno iz prodajne cene, bez kamata, dok to nije prihvatio Razvojni fond Vojvodine.

Ferero će, kako je istakao, učestvovati na aukciji kao i svi ostali. Ako neko ponudi više para ta ponuda će biti prihvaćena. "Imate problem sa institucijom koja radi za državu, a radi protiv države. Problem je što pokrajinska vlast ima većinsku ulogu u pokrajinskom fondu i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je predsednik UO Fonda", naveo je ministar.

On je kazao da ako aukcijska prodaja ne bude uspešna Aleksa Šantić odlazi u stečaj. Predstavnici kompanije Ferero posetili su septembra prošle godine Sombor i razgovarali sa gradskim čelnicima o mogućnostima investiranja i pokretanja proizvodnje lešnika u tom gradu.

  • NS2

    21.01.2015 08:18
    NIKO NESME
    Niko nesme pa ni Ministar da PRODAJE ZEMLJU !
    Zemlja JE SVETINJA i BOg ce pokupiti gresnike vrlo skoro!
  • Toma

    20.01.2015 13:17
    lopovska privatizacija
    A možda ne žele da vi rasprodajete vojvođansku zemlju strancima?


    Izdajice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.