Starijim vozačima popust na supu ako vrate vozačku

Japanska policija starijim vozačima nudi popust na supu ukoliko dobrovoljno vrate svoje vozačke dozvole.
"Nemoralna" ponuda stigla je nakon niza automobilskih nesreća s fatalnim ishodom koje su prouzrokovali vozači stariji od 75 godina, a u Japanu ih je oko 4,8 miliona. 
 
Nadajući se da će među japanskim seniorima prevagnuti želja za finim i jeftinijim obrokom, policija u središnjoj prefekturi Aići u petak je vozačima iznad 75 godina ponudila popuste u lokalnom lancu restorana. 
 
Stariji vozači koji odluče da predaju vozačke dozvole od policije će dobiti potvrdu koju će pokazati kada budu naručivali obrok i pritom dobiti popust od 90 jena. 
 
Prošlog meseca u Jokohami je poginuo šestogodišnji dečak, a 11-oro dece je povređeno kada ih je vozač (87) udario kombijem ispred škole. 
 
U martu su u Japanu uvedene nove provere, odnosno kognitivni testovi za vozače koji su napunili 75 godina, a žele da produže vozačku dozvolu. 
  • Shin Sekai

    28.11.2016 10:44
    Pa nema tu sta da im nude. Lepo postoje testovi koji mogu da pokazu dal je covek sposoban da vozi. Ako je sposoban vozi, ako ne - ne. Ovo je neukusno. Moj deda sa 82 jos uvek bolje vozi no vecina mladjih. Dobro vidi, nema nekih vecih problema sa zdravljem, a uz to ima vise od 60 godina iskustva u saobracaju,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti