Božićni kalendar Europola sa najtraženijim kriminalcima

Božićni ili adventski kalendar, kojim se u katoličkom i protestantskom svetu odbrojavaju dani od 1. decembra do Božića, pravi se u mnogim oblicima i formama.
Europol ove godine donosi svoju, nešto sumorniju verziju - onlajn kalendar sa najtraženijim kriminalcima u Evropi
 
"Od 1. decembra u narednih 23 dana objavljivaćemo dnevno po jednog begunca iz po jedne članice EU," izjavio je portparol Europola Gerald Hestera. Osoba za koju je izdat nalog za hapšenje će biti istaknuta na društvenim mrežama uključujući Europol Fejsbuk i Tviter, rekao je Hestera. 
 
Reč je o kriminalcima osuđenim za ozbiljna krivična dela poput ubistva, kidnapovanja, terorizma i trgovine drogom koji su trenutno u bekstvu. 
 
Kalendar počinje sa 60. austrijskim beguncem Tiborom Fokom za kojim je raspisana poternica zbog ubistva prostitutke u martu 1986. godine. Osuđen na zatvor, Foko je pobegao dok je bio na odsustvu 1995. godine, navedeno je na sajtu Europola, a za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja ponuđena je nagrada od 2.900 evra. 
 
Od kada je u januaru aktiviran ovaj vebsajt, uhapšeno je 24 najtraženijih kriminalaca, pri čemu je devet hapšenja bilo direktno povezano sa pažnjom medija i dojavama građana, navodi Europol. 
 
"Nadamo se da ćemo ljudima moći da damo lep poklon 24. decembra time što ćemo uhapsiti neke od ovih begunaca", rekao je Hestera.
  • DiaboloBlanco

    03.12.2016 18:03
    Da se naš MUP odluči za sličnu akciju morali bi kalendarskoj godini da dodaju minimum još 50 meseci jer je 12 premalo.
  • Nikola

    02.12.2016 08:07
    Sjajna ideja
    I mi bismo mogli ovako. Da napravimo kalendar nepoželjne opozicije he he. Da se ljudi polako naviknu pa kada krenu da uklanjaju protivnike Nazadnjaci da bude sve po propisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti