Kineski specijalitet: Barena jaja u urinu dečaka

Kuvari koji spremaju tradicionalna jela u Kini nadaju se da će njihov specijalitet – barena jaja koja su se krčkala u urinu malih dečaka, uskoro postati hit u svetu.
Kuvari koji spremaju tradicionalna jela u Kini nadaju se da će njihov specijalitet – barena jaja koja su se krčkala u urinu malih dečaka, uskoro postati hit u svetu.

Jelo je lokalni delikates u Dongjangu u provinciji Žedžijang na istoku Kine, i to već hiljadama godina. Sada se kulturni zvaničnici nadaju da će ovaj specijalitet zaživeti i u drugim zemljama.

"Urin skupljamo u lokalnim školama, a najbolji je od dečaka mlađih od 10 godina. Oni piške u kofe i mi skupljamo svežu mokraću svaki dan", objasnio je kuvar Lu Ming. Jaja se kuvaju u urinu, prvo sa ljuskom, a potom se oljuštena bare još jedan dan i noć, kada su spremna da odu na nečiji tanjir.

"Ovakva jaja su ukusna i zdrava. Leče temperaturu i pomažu vam da se koncentrišete ako ste umorni ili pospani. Nadamo se velikom izvozu jer želimo da ljudi izvan Kine počnu u potpunosti da cene ukuse naše kuhinje", rekao je Ming.
  • haha

    16.03.2011 12:16
    Popišam im se na recept.
  • 15.03.2011 08:18
    Svašta. Šta je sledeće? Umesto piva na točenje,pšnj. direktno u usta...
  • kepec

    14.03.2011 19:46
    Ma kako ti to može da bude odvratno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti