Nakon 80 godina 101-godišnjak dobio srednjoškolsku diplomu

Amerikanac koji je 1930-ih morao da napusti školovanje dobio je srednjoškolsku diplomu nakon više od 80 godina, prenose američki mediji.
Škola u Zapadnoj Virdžiniji objavila je da je Meril Pitman Kuper (101) pohađao "Storer College", nekadašnju srednju školu u Harpers Feriju, ali napustio ju je u poslednjem razredu 1938. kad se s majkom preselio u Filadelfiju iz finansijskih razloga.
Kuper se tokom poseta koledžu 2018. požalio što nikad nije maturirao pa su se članovi njegove porodice obratili upravi škola u okrugu Džeferson. To je rezultiralo predavanjem počasne diplome Kuperu ovog meseca na svečanosti kojoj su priredili članovi njegove porodice.
"Škole okruga Džeferson predane su pomaganju svakom učeniku, mladom ili starom, da ispuni svoj san", rekao je upravnik školskog sistema okruga Bondi Šej Gibson-Learn. "Za gospodina Kupera to je značilo da dobije diplomu srednje škole. Počašćeni smo što smo san pretvorili u stvarnost."
  • 9

    27.03.2022 08:27
    Zemare i SnS-ovci
    Evo prilke doživite 101 -godinu pinokio vam
    plati avionsku kartu do Harpes Ferija i eto
    legalne diplome.
    Ili je samo dovoljno da pređete Drinu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti