Zašto Britanci neće kositi travu mesec dana?

Britanska humanitarna organizacija za zaštitu prirode Plentlajf pozvala je ljude da ostave svoje kosilice u šupi na mesec dana i da umesto njih puste divlje cveće da raste i cveta, prenosi BBC.
Zašto Britanci neće kositi travu mesec dana?
Foto: Pixabay
Oni od Britanaca traže i da prebroje cveće koje raste i zabeleže ga kao deo akcije koju organizacija sprovodi. Iz organizacije poručuju da će ostavljanje nepokošene trave stvoriti stanište koje će koristiti pčelama i drugim insektima.
Tvrde da bi travnjaci mogli biti žarišta biodiverziteta ako se ostave sami, a da su oni, koji su učestvovali u kampanji prethodne godine, prijavili rast više od 250 biljnih vrsta na svojim travnjacima.
Među njima su bile šumske jagode, divlji beli luk i retke vrste, uključujući paprat od guje, ali i vrste koje su u izumiranju, kao što su zelenokrile orhideje.
 
Ispitanici su prošle godine izbrojali više od 465.000 cvetova, uključujući skoro 250.000 miliona tratinčica.
  • Frizzle

    01.05.2022 14:14
    a alergija na polen?
    Značajan procenat ljudi je alergičan na polen trava, i zbog toga je važno redovno kositi travu u naseljenim mestima (dovoljno često da iz trave ne izrastu one "metlice").
    Pretpostavljam da ovaj parametar nije uračunat u jednačinu Plantlajfa?
  • Zoran

    30.04.2022 08:14
    To društvo mora propasti, ako ima vremena za brojanje travčica ponaosob iz koje vreba lajmska bolest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti