VIDEO Nikad nije kasno: Diplomirala 71 godinu nakon što je upisala fakultet

Baka iz Sjedinjenih Američkih Država u 90-toj godini života konačno je uzela diplomu u svoje ruke, čak 71 godinu nakon što je upisala prvu godinu fakulteta.
VIDEO Nikad nije kasno: Diplomirala 71 godinu nakon što je upisala fakultet
Foto: Pixabay
Džojs Defou, zatim Džojs Vajola Kejn, započela je prvu godinu na Univerzitetu Severni Ilinois 1951. godine s planom da dobije diplomu iz ekonomije.
Međutim, ti planovi su se promenili kada je Defou upoznala svog prvog supruga u crkvi, rekla je za CNN.
"Išla sam u školu tri i po godine, ali sam odlučila da odustanem nakon što sam ga upoznala", rekla je Džojs.
 
Njen suprug zvao se Don Frimen Stariji. Njih dvoje su se venčali 1955. i imali troje dece pre nego što je Frimen preminuo, ostavljajući je udovicom oko pet godina. Defou se na kraju ponovo udala za svog drugog muža, Roja Defoua. Zajedno su dobili šestoro dece, uključujući dva para blizanaca.
 
 
Tokom godina njena porodica je rasla, i sada ima 17 unučadi i 24 praunučadi. U 2019. godini Defou je pokazala interesovanje za fakultetsko obrazovanje koje je ostavila iza sebe.
 
"Valjda sam spomenula da sam uznemirena što nisam završila školu i moja deca su me ohrabrila da se vratim", rekla je pa se ponovo upisala na Univerzitet i počela da pohađa časove.
 
Članovi njene porodice bili su joj podrška, a umesto da hoda do kampusa kako bi pohađala nastavu, ona je to radila onlajn iz svoje sobe.
 
"To je bio moj prvi kompjuter, moja deca su morala da me nauče kako da ga koristim", rekla je Džojs.
 
 
"Ponekad sam želela da odustanem, ali nisam", rekla je Defou i otkrila da joj je i direktorka osnovnih studija bila od velike pomoći.
Defou je pohađala jedan čas svakog semestra, uključujući i tokom leta. Sada, tri godine kasnije, ona je dobila diplomu osnovnih studija na Univerzitetu.
 
Ističe da je zahvalna što je imala priliku da se vrati u školu i stekne diplomu.
 
"Lepo je završiti nešto što ste započeli", rekla je i savetovala druge: "Ne odustajte, znam da može biti teško, ali sve u životu ima svoje uspone i padove".
  • neb

    18.12.2022 20:36
    mož' misliti.... pa mi imali predsednika države koji je u sedamdesetim godinama diplomirao u roku, za vreme mandata... a?...to je nešto?!!!
  • 9

    18.12.2022 17:23
    Biće da Baka
    ima neke crnogorske krvi sa majčine strane .
    Imam poznanika iz RCG
    koji je upisao studije kada i ja i uspešno je
    prošle godine zapčeo apsolventski staž , a
    ja još koju godinu i u penziju sa punim radnim stažom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti