Iznenađenje Kupa Holandije: Tim koji ne igra nedeljom, a ako dođu do finala trener podnosi ostavku

Fudbaleri Spakenburga apsolutni su hit ovogodišnjeg Kupa Holandije.
Ekipa iz Bunšotena takmiči se u trećoj ligi, koja je u Holandiji amaterski rang takmičenja, a uspeli su da se plasiraju u polufinale Kupa, prenosi N1.
Na taj put krenuli su sa još 127 ekipa krajem septembra prošle godine.
 
Poslednjeg dana februara trećeligaš je eliminisao Utreht ubedljivom pobedom 4:1 i tako se našao među četiri najbolje ekipe Kupa. A tu su u baš odabranom društvu uz Ajaks, PSV i Fejenord.
 
I tu je ova romantična priča dobila novi zaokret.
 
Iz uprave Spakenburga, dok čekaju žreb za polufinale i nadaju se novom čudu, poslali su zanimljivo upozorenje Fudbalskom savezu Holandije.
 
Naime, ukoliko se plasiraju u finale, a ono bude kao i obično zakazano za nedelju – igrači Spakenburga neće moći da dođu na utakmicu.
 
I za to imaju uporište u svojoj tradiciji i Statutu kluba u kome jasno piše da oni fudbal neće igrati nedeljom.
 
Kada je klub osnovan pre 90 godina odlučeno je da se fudbal neće igrati nedeljom "jer je to sveti dan u zajednici" i to je uneto i u sam Statut kluba koji se toga strogo pridržava.
 
Na ovu specifičnu situaciju reagovao je Fudbalski savez Holandije, pa je portparol rekao da će "situacija biti razmotrena ukoliko za to bude potrebe".
 
Trener Spakenburga Kris de Graf je realističan, ali priželjkuje okršaj sa Fejenordom u polufinalu "jer je Kajp legendaran stadion" i dodaje da će, ukoliko nekako dovede svoj klub do finala, odmah podneti ostavku.
 
"Ako bismo se plasirali u finale, odmah bih podneo ostavku jer bolje od toga nikada ne bih mogao. Pobeda u finalu ipak ne bi bila realna", rekao je De Graf.
  • EvoOvako

    04.03.2023 10:13
    E, deco, to je fudbal!
    To je fudbal koji smo nekada voleli, a generalno i sport.
    To je fuca zbog kojeg se ide na utakmice.
    To je fudbal koji - kada Voša ode u Madrid, razbije Atletika i uđe u četvrtifinale! To je onaj fudbal kada kumovi Siniša i Tanjga uzmu prvenstvo. Ili kada Radnički Niš igra polufinale Kupa UEFA. Ili kada Partizan igra finale Kupa šampiona, a na kraju, a moglo je i na početku kada Zvezda zagosposdari Evropom!
    To je to! Strast, ljubav, lepota, zabava i sve ispred para, interesa, huligana i svega lošeg što smo, na žalost, imali priliku da vidimo u sinoćnjem derbiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti