Kad su ga pojeli, svi su bili veseli: Australijanci rešili problem krokodila koji je terorisao grad

Stanovnici jednog australijskog grada uhvatili su, skuvali i pojeli ogromnog morskog krokodila od 3,6 metara za kojeg kažu da je jeo njihove ljubimce i jurio decu.
Kad su ga pojeli, svi su bili veseli: Australijanci rešili problem krokodila koji je terorisao grad
Foto: Pixabay
Policija u Bulli, na severnoj teritoriji, juče je pucala i ubila životinju nakon što se smatralo da je opasna po zajednicu, prenosi Index.hr.
 
Ona je u saopštenju za javnost navela da je predator vrebao iz vode i jurio decu i odrasle, a navodno je pojeo i nekoliko pasa.
Stanovnici su potom skuvali krokodila i pripremili gozbu na tradicionalan način, saopštila je policija. Pre toga, nadležni su iskoristili priliku da deci održe predavanje o bezbednom rukovanju krokodilima. Policijski narednik Endrju Mekbrajd rekao je za ABC da je napravljena supa od krokodilovog repa, da je meso životinje pečeno na roštilju i da je nekoliko komada mesa umotano u listove banane i kuvano pod zemljom.
 
"Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi su se dobro najeli"
 
"Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi ljudi su se najeli", rekao je Mekbrajd. U Australiji su zaštićeni i morski i slatkovodni krokodili, a njihov lov je zabranjen 1971. godine jer je krivolov skoro doveo do izumiranja krokodila, piše CNN.
Posle zabrane lova njihova populacija se povećala. Na severnoj teritoriji sada živi oko 100.000 krokodila. Morski krokodili mogu narasti do šest metara, težiti jednu tonu i pojesti će gotovo sve što im dođe pod ruku, polako postajući prijetnja lokalnim zajednicama.
 
Čuvari parka stoga svake godine uklanjaju stotine morskih krokodila iz naseljenih područja širom severne Australije.
 
U aprilu je krokodil ubio 16-godišnjeg dečaka u severnom Kvinslendu dok je pokušavao da dopliva do obale nakon što mu se čamac pokvario.
 
Prošle godine, ostaci 64-godišnjeg ribara pronađeni su od krokodila u Kvinslendu.
  • Haha

    14.06.2024 18:33
    Kad malo bolje ramisliš
    Ovo je morbidno
  • D

    14.06.2024 10:58
    .
    Nakon zabrane lova, populacija se ozbiljno povećala i trenutno broji više od 8 milijardi jedinki, organizovanih u manje ili veće grupe. Brane svoju teritoriju na razne načine, a jedan od njih je da istrebe sve ono što im ometa život u betonu bez drveća.
  • Jurio

    14.06.2024 10:53
    Decu?
    Pa kako ih je to jurio? Skidao ih sa bicikla i uzimao školski dinar??
    Kakvi degenerici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti