Retko prvo izdanje Harija Potera prodato za 45.000 funti

Jedan od prvih 500 primeraka knjige Dž.K. Rouling "Hari Poter i kamen mudrosti", štampanih 1997. godine, prodat je za 45.000 funti u Edinburgu, gde je većina knjige i napisana.
Retko prvo izdanje Harija Potera prodato za 45.000 funti
Foto: Pixabay
Knjiga sadrži štamparsku grešku u reči "Philosopher's" na zadnjoj korici, a "1 čarobni štapić" dvaput je naveden na popisu potrebne opreme za školu na stranici 53.
Roman za koji se predviđalo da će dostići vrednost između 40.000 i 60.000 funti, na kraju je prodat za 45.201 funtu u aukcijskoj kući "Lyon & Turnbull" uprkos greškama.
Primerak je njegov prethodni vlasnik kupio pre dvadesetak godina u Londonu, a aukcionari ga opisuju kao "izvrstan primerak dela". U početku je štampan samo mali broj primeraka jer izdavači nisu bili sigurni da li će knjiga biti popularna.
 
Serijal o Hariju Poteru, koji uključuje sedam knjiga kasnije adaptiranih u filmske hitove, postao je jedan od najomiljenijih na svetu.
  • Čkalja

    24.06.2024 00:42
    Idi
    @Steva
    Idi čoveče, spavaj, odmori se, uživaj...idi igraj karte, telefoniraj, ženi se, igraj šah...bistri svetsku politiku, piši Trampu, savetuj se sa Putinom...radi šta hoćeš, samo se otkači od književnosti, molim te.
  • Steva

    23.06.2024 09:08
    Interesovanje za knjigu ovakvog sadržaja je zaprepašćujuće jer nam pokazuje koliko je narod zastranio i to upravo u jednoj civilizovanoj državi.Pokazuje nam koliko se narod otuđio od Boga i od Stvoritelja svega viljivog i koliko se istovremeno priklonio sili zla i mračnjaštva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti