Soni otkupio katalog pesama grupe "Kvin" za milijardu funti

Muzički katalog britanskog rok benda "Kvin" otkupila je kompanija "Soni mjuzik" nakon potpisivanja ugovora vrednog više od milijardu dolara.
Soni otkupio katalog pesama grupe "Kvin" za milijardu funti
Foto: Screenshot (Jutjub/Queen official)
Časopis Hits prenosi da je "Soni" izašao kao pobednik iz nadmetanja sa drugim izdavačkim kućama oko vlasništva nad katalogom pesama "Kvina", ponudom od milijardu funti (1,2 milijarde dolara).
 
Dva izvora su za Varajeti takođe potvrdila rekordni ugovor.
Prema ugovoru, jedini prihod na koji "Soni" neće imati pravo jeste zarada od koncerata, prenosi RTS
 
Brajan Mej i Rodžer Tejlor nastaviće da nastupaju kao "Kvin" u saradnji sa pevačem Adamom Lambertom umesto legendarnog Fredija Merkjurija.
Koliko je nadmetanje bilo ozbiljno govori i činjenica da je još jedan kupac bio spreman da plati 900 miliona dolara, ali na kraju nije mogao da parira pobedničkoj ponudi.
 
"Sonijeva" kupovina učinila je "Kvinov" muzički katalog najskupljim u istoriji, daleko premašujući prethodni rekord Brusa Springstina, koji je 2021. godine prodao svoju snimljenu muziku takođe "Soniju" za 600 miliona dolara.

Teme

Kvin

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti