FOTO: Na takmičenju u jedenju sirovih kopriva takmičar pojeo preko 35 metara te biljke

Više od 30 ljudi iz raznih zemalja sveta poput Engleske, SAD i Holandije učestvovalo je na još jednom svetskom takmičenju u konzumaciji sirove koprive na farmi "Dorset Nectar Cider" u Engleskoj.
FOTO: Na takmičenju u jedenju sirovih kopriva takmičar pojeo preko 35 metara te biljke
Foto: pixabay
Takmičenje se ranije održavalo u Botl Inu u Maršvudu, koji je u međuvremenu zatvoren, a tradiciju koja datira iz 1980-ih preuzeo je Rajan Strong, koji je takmičenje preselio na novu lokaciju.
 
Najvažniji zadatak u organizaciji ovog neobičnog takmičenja jeste da se pripremi sveža kopriva. 
Stabljike koprive se skupljaju i seku na komade dužine 61 centimetar, a kako bi se takmičarima barem malo olakšao ovaj poduhvat, organizatori im daju jabukovaču koju tradicionalno piju dok jedu koprive i koja svojom slatkoćom olakšava gutanje, ali je koriste i za umakanje koprive kako bi se navlažila i lakše išla niz grlo.
 
Na takmičenju pobeđuje ona osoba koja pojede najviše kopriva za pola sata. Tom Viler iz Londona pojeo je 35,4 metra lišća sirove koprive i time osvojio trofej u muškoj kategoriji, nadmašivši prošlogodišnji rezultat od 19,5 metara.
Predstavnica ženske konkurencije Bet Hodžiz zadržala je svoju titulu tako što je pojela 19,5 metara sirove koprive i time oborila sopstveni prošlogodišnji rekord za 1,2 metra.
 
 
Bet Hodžiz, koja je doputovala iz Velsa, komentarisala je kako je iznenađena i srećna što je ponovno pobedila, iako su je ruke još pekle.
 
"Glas mi je takođe dublji za oktavu ili dve i malo je hrapavijiStabljika koprive izbola mi je usta i jezik mi ima stvarno čudnu boju, ali više sam se koncentrisala na bol u rukama, pa sam verovatno zaboravila na usta. Suva kopriva je nezgodna stvar i teška za žvakanje. Mislim da to zavisi od vremenskih prilika - ove godine ih je bilo teško žvakati."
  • Čmičak

    05.07.2024 08:15
    Mešavina mazohizma i egzibicionizma. Šta je sledeće, takmičenje u prskanju spreja za samoodbranu po hemoroidima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti