Bajdenov novi gaf: Ponosan sam što sam prva crnkinja koja je služila sa crnim predsednikom

Američki predsednik Džozef Bajden, koji dobija sve više poziva da odustane od trke za novi mandat u Beloj kući nakon nedavne konfuzne debate s Donaldom Trampom, učinio je još jedan gaf.
Bajdenov novi gaf: Ponosan sam što sam prva crnkinja koja je služila sa crnim predsednikom
Foto: Beta (AP/Manuel Balce Ceneta)
On je izjavio da je ponosan zbog toga što je bio "prva crnkinja koja je služila sa crnim predsednikom", piše danas Biznis insajder.
 
Bajden se zbunio tokom intervjua za filadelfijsku radio stanicu Vurd, kada je govorio o svojoj potpredsednici Kamali Haris i bivšem predsedniku Baraku Obami.
"Inače, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prvi potpredsednik, prva crna žena, koja je služila sa crnim predsednikom“, rekao je 81-godišnji Bajden.
 
Bajden je, prema navodima Biznis insajdera, verovatno pomešao dve izjave, jer je ranije tokom intervjua govorio o tome da je bio prvi potpredsednik koji je služio pod crnim predsednikom, kao i da je prvi predsednik koji ima crnu ženu za potpredsednicu, te da je postavio Ketandži Braun Džekson, prvu crnu ženu u Vrhovnom sudu.
Nakon nedavne debate sa Trampom, koju su obeležili lapsusi i konfuzne izjave, Bajden se suočava sa rastućim pritiskom da odustane od predsedničke trke.
 
Prema anketi Rojtersa i Ipsosa, trećina demokrata smatra da bi trebalo da odustane od kandidature.
  • 007

    08.07.2024 13:08
    Mr President
    To nije gaf već najveći stepen demencije!!
  • Zamenik zamenika

    06.07.2024 22:14
    To je njegova podrška džender populaciji :)
  • w/e

    06.07.2024 18:58
    cool
    Jos jedan od bezbrojnih dokaza da je predsednik SAD iskljucivo simbolicna pozicija, dok drzavom upravljaju Pentagon i CIA, gde su pozicije porodicne i dozivotne, pa ih izbori ne doticu mnogo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti