Za Ginisa: Planira da istrči 30 maratona za 30 dana - i to u pustinji

Bivša zvezda rijalitija Britanac Spenser Metjuz trčaće 30 maratona preko jordanske pustinje za 30 dana na visokim temperaturama, što niko do sada nije učinio, da bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda.
Za Ginisa: Planira da istrči 30 maratona za 30 dana - i to u pustinji
Foto: Pixabay
Metjuz (35), koji je sada sportista, podkaster i preduzetnik rekao je da taj podvig preduzima u dobrotvorne svrhe, sebi je postavio cilj da prikupi milion funti za Globalnu dobrotvornu organizaciju "Make Some Noise" koja finansira lokalne projekte.
On je istrčao tri ultramaratona u amazonskoj prašumi, kao i na Arktiku i sedmodnevnom ultramaratonu od 250 kilometara u pustinji Sahari, preneo je Skaj njuz. 
Metjuz će početi maraton na ivici Arapske pustinje i završiće trke blizu Mrtvog mora. On mora da stalno trči po pesku i sve pojedinačne maratonske trke moraju biti završene u roku od šest sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti