Nije se pojavio na poslu šest godina: To otkriveno kad je trebalo da dobije nagradu za marljiv rad

Svi ponekad požele da se izvuku s radnog mesta na dan ili dva, a jednom čoveku je to pošlo za rukom punih šest godina, piše BBC.
Nije se pojavio na poslu šest godina: To otkriveno kad je trebalo da dobije nagradu za marljiv rad
Foto: Pixabay (ilustracija)
Španac Hoakin Garsija godinama se nije pojavio na poslu, a niko to nije primetio sve dok nije trebalo da dobije nagradu za svoj naporni rad i dugogodišnju službu.
Hoakin je bio nadzornik izgradnje postrojenja za pročišćavanje vode u Kadizu i bio je zaposlen u lokalnoj upravi više od 20 godina. Kako je vreme prolazilo, radno okruženje postajalo je sve stresnije i on je odlučio da prestane da dolazi na posao. Plan je savršeno funkcionisao šest godina. 
Njegovo odsustvo bilo je neprimećeno zbog međusobnog nesporazuma dva odeljenja, od kojih je svaki pretpostavljao da je drugi odgovoran za nadgledanje radnika i njihovih dužnosti.
 
Situacija je poprimila smešan obrt kada je Hoakin nominovan za nagradu jer je dugo godina u upravi. Njegovi nadređeni bili su i više nego iznenađeni kada su otkrili da se godinama nije pojavio na radnom mestu. Kažnjen je s 27.600 evra.
 
Kada su ga pitali zašto je to uradio, tvrdio je da je bio žrtva maltretiranja i da je u početku prestao da dolazi kako bi izbegao sukobe. Priznao je da je u slobodno vreme studirao filozofiju i tako iskoristio svoj neplanirani godišnji odmor.
  • Ha

    14.07.2024 10:00
    Pasta
    Svaka firma u Srbiji ima fiktivne radnike. Kod privatnika to su zene, ljubavnice, deca, familija. U drzavnim isti to plus clanovi stranke
  • Nikola Kalabić iz Va

    14.07.2024 09:25
    Sns kadar
    Od 2012.g u svakom opštinskom mestu i gradu postoji bar po 20tak zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima koje je sekta sns-ovaca stavila na platni spisak a da nisu dosada odradili ni jedan jedini dan, čak dobijaju i putne troškove iako ne dolaze na posao. Srpski perpetum mobile!
  • Zika zivac

    14.07.2024 08:57
    bez
    To nije retkost u ovoj drzavi, počevši od glavnog, jedinog i ne zamemljivog. Dan radnog staža sem političkog NEMA. SIROTI MALI HRČKI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti