Brod "zaboravio" putnike na Aljasci, oni morali da plate kaznu

Devetočlana porodica iz Oklahome ostala je na dalekom jugu Aljaske nakon što ih je ostavio njihov brod koji pripada jednoj od vodećih svetskih kompanija - Norvižan kruz lajnu.
Brod "zaboravio" putnike na Aljasci, oni morali da plate kaznu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zatim im je, kako američki mediji navode, zbog toga naplatio 9.000 dolara carine.
 
Porodica Golt je na krstarenje krenula sa šestoro dece i 78-godišnjom bakom. Kada su se iskrcali sa kruzera u malom mestu na južnom delu Aljaske, kako bi organizovano gledali šou drvoseča, u povratku za njih nije bilo mesta i turoperator im je rekao da sačekaju novi prevoz.
Turoperator nije, kako navode, kontrolisao karte i nije video ko ih ima a ko ne, samo je prebrojao putnike i rekao Goltovima da za njih nema mesta i da čekaju naredni prevoz koji nikada nije došao. 
 
Nakon što su zvali lučke vlasti da im organizuje transport, porodica je konačno sigla na dok i videla da je kruzer isplovio sa svim njihovim dokumentima i stvarima.
Porodica, koja je već potrošila oko 30.000 dolara na put, odmah je dobila nalog da plati skoro 9.000 dolara - 971 dolara po putniku - zbog propuštanja broda. Ta kazna je, kako navodi The Post proistekla iz Zakona o putničkim brodovima SAD-a o carinskoj i graničnoj zaštiti, jer su odstupili od planiranog plana puta.
 
Porodica nije uspela da sustigne brod u sledećoj luci u Kanadi jer su im skoro svi pasoši ostali na brodu. Bez drugog izbora, osim da pronađu put za povratak kući, Goltovi su morali da organizuju novi smeštaj u roku od nekoliko sati, rezervišu letove kući i obezbede hranu a troškovi su se gomilali.
 
Nakon nekoliko dana putovanja, koje je uključivalo zaustavljanja u brojnim gradovima, otkazane letove i više od jednog noćenja na aerodromu, porodica je konačno stigla kući u Tulsu. Usput su pokupili i korona virus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti