Originalne "lenonke" na aukciji

Okrugle naočare, popularne "lenonke", sa plavim tamnim staklima koje je Džon Lenon dao čoveku koji je bio u poseti studiju Ebi Roud u kome su Bitlsi snimali, naći će se na aukciji 31. jula.
Aukcija se održava u Golf klubu "Farleigh" u Sariju, u Engleskoj.
 
Početna cena naočara Džona Lenona iz 1968. godine biće 2.370 evra.
"Nepoznato je da li su te naočare zaista pripadale Džonu Lenonu, jer su se nalazile na klaviru kad je posetilac stigao u studio. Lenon je rekao momku da može da uzme naočare, ali se do danas ne zna čije su one bile", rekla je Ketrin Souton, portparolka aukcijske kuće koja će prodavati naočare.
Na aukciji će se pored "lenonki" naći i 33 crno-bele fotografije koje su snimljenje u studiju Ebi Roud 1968. i 1969. godine. 
 
Neke od njih napravljene su na dan snimanja za naslovnu stranu albuma Bitlsa, na kojoj članovi benda prelaze preko pešačkog prelaza.
 
Fotografije će se prodavati po ceni od 300 funti, uz autorska prava. 
  • Vladan

    31.07.2024 10:35
    Lennon
    Pre petnaestak godina bio sam u muzeju Beatlesa u Liverpulu i video te naočare koje su stajale na belom klaviru na kome je Lennon svirao Imagine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti